Adaptív tréningek IT tanfolyamok
IT vezetői tanfolyamok
Training360 Informatikai Fejlesztői
Karrier Start Program
Office képzési megoldások
 
Vizsgák
Fotó
Dovigyel Krisztina
termékmenedzser
Telefon+36 1 880 0056
Fax+36 1 880 0041
Skip Navigation LinksFőoldal Microsoft Office Specialist vizsgák és minősítések, hivatalos Certiport vizsgaközpont

Microsoft Office Specialist (MOS) vizsgák és minősítések

Mi ez?

A Microsoft Office Specialist(MOS) egy nemzetközi, a világon mindenhol elfogadott, Microsoft által kiadott minősítés, mely bizonyítja különböző szintű jártasságot és hozzáértést a Microsoft Office legnépszerűbb termékeinek készségszintű, gyakorlati használatában. A MOS minősítés a világ egyik legismertebb és elfogadottabb Office bizonyítványa, évente több mint 140 országban közel 1 millió vizsgát tesznek le a felhasználók.

Milyen témákban és szinteken érhető el a MOS minősítés?

A minősítés három szinten érhető el (alap, Expert és Master) jelenleg az Office 2013 termékekhez (Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access, OneNote, SharePoint) kapcsolódóan (2017 nyártól pedig az Office 2016-hoz is). Az alapszinten hét Office termékhez kapcsolódóan lehet vizsgázni. Az Expert szinten a legnépszerűbb Word és Excel haladó tudás mérhető, a Master szint pedig egy összetett, részben az előző címekre több épülő, Office termék ismeretét (és vizsgáit) igénylő minősítés. Az adott minősítés megszerzéséhez a szükséges vizsgákat kell sikeresen teljesíteni.

MOS 2013 Certification Criteria

Office 2013 vizsgák

77-418Word 2013 Core
77-419SharePoint 2013
77-420Excel 2013 Core
77-421OneNote 2013
77-422PowerPoint 2013
77-423Outlook 2013
77-424Access 2013
77-425Word 2013 Expert 1
77-426Word 2013 Expert 2
77-427Excel 2013 Expert 1
77-428Excel 2013 Expert 2

Miért lehet fontos számomra vagy cégem, intézményem számára a MOS minősítés?

A világon az Office termékeket használják a legtöbben, ez az a termék, aminek ismerete szinte megkerülhetetlen a legtöbb állás betöltéséhez és munkavégzéshez. A MOS minősítés egyaránt előnyt jelent a diákok és iskolák számára, a leendő munkavállalók, álláskeresők vagy állást váltók számára, valamint a meglévő munkavállalók és munkáltatók számára.

A magas szintű Office termékismerettel és minősítésekkel megkülönböztethetjük magunkat a többiektől és nagyobb eséllyel kaphatunk állást vagy kerülhetünk magasabb pozícióba, akár itthon akár külföldön. A minősítések segítségével a munka sokkal hatékonyabban, gyorsabban és kevesebb hibával végezhető el, és ez jelentős költségmegtakarítást illetve versenyelőnyt jelenthet a cégeknek, szervezeteknek is.

A MOS minősítések pontos, aktuális és objektív képet adnak a gyakorlati, készségszintű tudásról a munkavállaló és a munkáltatók részére is, így mindkét fél tisztában van vele, milyen szintű elvárásokat támasztanak vele szemben egy állás betöltéséhez és milyen ismereteket várhat el egy HR-es a jelölttől, ha MOS bizonyítvánnyal rendelkezik.

A MOS minősítésekkel jól mérhető és elismerhető a munkavállalók Office kompetenciája és könnyebben pozícionálható a továbbtanulás iránya és szintje is, ezáltal növelhető a munka minősége és a munkavállaló elkötelezettsége és elégedettsége is. A program által Mivel a vizsgák angolul vannak, ezért a MOS minősítések megszerzése egyben segíti / méri az angol nyelvű Office ismeretét is, ami ideális lehet pl. különböző nemzetközi cégek hazai üzletsegítő központjaiban, help-desk, service-desk területen dolgozó szakembereknek.

A MOS bizonyítványok megszerzését és ehhez kapcsolódó tantervbe építését már az iskolákban (középiskolák és felsőoktatás) érdemes szorgalmazni, hogy a diákok hatékonyan és megfelelő minőségben legyenek képesek az iskolai tanulmányaikat Office eszközökkel támogatni (pl. házi feladatok, diplomamunkák készítése), és olyan ismeretekkel hagyják el az intézményt, amivel versenyképesek lesznek a munkaerőpiacon és könnyen le tudnak helyezkedni akár itthon, akár külföldön. A MOS programok nem csak a diákok számára, hanem a program bevezetését megelőzően, a tanárok továbbképzésében is jelentős szerepet játszhatnak.

Miben más a MOS mint egy ECDL? Hogyan épülnek fel a vizsgák?

A MOS vizsgák az ECDL-hez képest magasabb szintű és specializáltabb minősítést adnak. A MOS minősítés az egyetlen közvetlenül a Microsoft által jóváhagyott és kiadott minősítés. A vizsgák sikeres letételével a Microsoft által kiállított, a világon mindenhol elfogadott, nemzetközi bizonyítványt kapunk és részesei leszünk a Microsoft szakértők közösségének.

A MOS vizsgák gyakorlati vizsgák, számítógép előtt, élő Office környezetben zajlanak. A vizsgafeladatok keretében nem a lexikális tudást, hanem a készségszintű tudást mérik. Ehhez több egymásra épülő, összetett, a valós életből vett „projektfeladatot” kell sikeresen megoldani, melyet a vizsgarendszer automatikusan értékel. Kisvideó a MOS vizsgákról itt található.

Hol találom meg a részletes vizsgakövetelményeket?

A részletes vizsgakövetelmények valamint az egyes minősítések megszerzéséhez szükséges feltételek a Microsoft oldalán találhatók meg. A felkészülés történhet iskolai keretek között tantervbe építve vagy akár külön Office szakkörök keretében, meghirdetett vagy egyedi vállalati felnőtt továbbképzések keretében vagy önálló felkészülés útján, gyakorlati tapasztalatok alapján. A Training360 a témákban kínált magas minőségű vállalati képzései és konzultációi a MOS vizsgákra is segítenek felkészülni.

Milyen nyelven zajlik a vizsga?

Mivel világszintű minősítésről van szó, ezért a vizsgák angol nyelven zajlanak, de igény esetén a legtöbb vizsga más világnyelven is választható (a hozzá kapcsolódó Office felülettel). A sikeres vizsgázáshoz ezért alapfokú, olvasás-szintű angol nyelvismeretre van szükség, és tisztában kell lennünk az Office termékekhez kapcsolódó angol kifejezésekkel is.

Hol és mikor tudok vizsgázni?

A vizsgák a Training360 Kft. hivatalos Certiport vizsgaközpontjában (CATC) tehetők le, előre egyeztetett időpontban. Az időpont egyeztetést követően vizsgajelentkezési lap elküldése szükséges a jelentkezés véglegesítéséhez. Ezt követően a szükséges tudnivalókat visszaigazoljuk. A vizsga zártkönyves, vagyis semmilyen segédanyag nem használható. A vizsgák felügyelet alatt zajlanak a Certiport vizsgarendszerében.

Mennyibe kerül a MOS vizsga?

15%-30% kedvezmény

Tegyen le akár több vizsgát és szerezze meg a Master minősítést most, a megrendelt mennyiségtől függően akár 30%-os kedvezménnyel!

A MOS vizsga díj jelenleg 33.000 Ft + ÁFA / vizsga*

Volumen sáv Kedvezmény Kedvezményes ár
1-10 között 15% 28 050 Ft + ÁFA / vizsga*
11-50 között 20% 26 400 Ft + ÁFA / vizsga*
51-100 között 25% 24 750 Ft + ÁFA / vizsga*
100 felett 30% 23 100 Ft + ÁFA / vizsga*

*A kedvezményes árak 2016.02.08-tól visszavonásig érvényesek. Az árfolyamváltozások miatt az aktuális vizsgadíjakért kérjük, érdeklődjön vizsgaadminisztrátorunknál!

Fotó
Dovigyel Krisztina
termékmenedzser
Telefon+36 1 880 0056
Fax+36 1 880 0041

A vizsgadíjak befizetése cégek esetén történhet készpénzzel, vagy egyeztetést követően átutalással, magánszemélyek esetében a vizsga napján készpénzzel, vagy kérésre előreutalással is. Mindegyik esetben lehetőség van vizsga voucherek beszámítására, azonban kérjük, hogy a voucher számot és lejárati időt minden esetben a vizsgát megelőzően, a jelentkezési lap megfelelő rovatában tüntesd fel. A vizsga kuponokat a vizsgát követően, vagy azok lejárati napját követően érvényesíteni már nem tudjuk.

Adatvédelmi szabályzat
Tanfolyami feltételek
Bankkártyás fizetés
Akciók
SA VOUCHER
Finanszírozás
Kapcsolat
Magunkról
E-learning
South Buda Business Park South Buda Business Park A
1117 Budapest, Budafoki út 56. 3. emelet
(+36-1) 880-0040, info@training360.com
Google Térkép... Facebook...
Tájékoztatjuk, hogy weboldalunk szöveges fájlokat, ún. „adatmorzsákat“ (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. További információ...