Online
Videós Videós
Azonosító VID-CSEC
Ár (nettó/fő) 49 000 Ft
Hossz 25 óra (10 nap)
Nézd meg videós ajánlónkat!
Nézz bele ingyen!

OktatóOktató

TudnivalókTudnivalók

Mi is ez?
Hogyan működik?
Kinek ajánljuk?

Skip Navigation LinksFőoldal Training360 online tanfolyamok Online tanfolyam Cisco hálózatbiztonság (CCNA Security) tanfolyam

Cisco hálózatbiztonság (CCNA Security) tanfolyam

Avagy biztonsági megoldások és technológiák Cisco módra

A tanfolyam célja

A tavaszi nagysikerű CCNA online képzésünk – szinte törvényszerű – folytatásaként állítottuk össze CCNA Security online/videós tanfolyamunkat, melyet az első részben elhangzottakra építve gombolyítunk tovább.

Nézze meg videós ajánlónkat!
Nézze meg az első modult ingyenesen!
Nézze meg korábbi CCNA tanfolyamunk első modulját!

A 25 órás online/videós tanfolyam során átfogó képet kapunk a hálózatbiztonsági fogalmakról és technológiákról, biztonság implementálási módszerekről, megismerjük a Cisco IOS alapú biztonsági megoldások konfigurálását, karbantartását, hibafelderítését grafikus (Security Device Manager) és parancssori eszközök segítségével. Építünk VPN-t, konfigurálunk tűzfalat, megnézzük a betörésvédelmi lehetőségeket (IPS), kitekintünk röviden voice és egyéb infrastruktúrák/szolgáltatások védelmére is.

Természetesen az elmélet mellett gyakorlati ismereteket is átadunk a tanfolyam során, mely bár a Cisco megoldásait helyezi előtérbe, a tárgyalt témakörök jellegéből fakadóan általánosan felhasználható tudást ad. A modulokhoz tartozó segédanyagok, konfigurációk letölthetők lesznek, így a gyakorlatok bármikor reprodukálhatók, elvégezhetők hálózat szimulátoron vagy élő eszközökön.

A tanfolyamot minden korábbi router és switch konfigurálási alapokkal rendelkező szakembernek ajánljuk, aki az alapoktól szeretné megismerni a hálózatbiztonsági elveket, megoldásokat, és feladata lesz kisebb méretű, Cisco routerekre és switchekre épülő hálózat biztonságának konfigurálása. A képzés – kellő gyakorlati időt követően – a Cisco CCNA Security megszerzéséhez szükséges vizsgára is segít felkészülni (a képzés díja a vizsga díját nem tartalmazza).

Az online/videós tanfolyamok működéséről további információkat itt találhat.

Szükséges előképzettség

Cisco CCNA szintű ismeret (Cisco router és switch konfigurálási alapok), számítógépkezelési és Windows/Linux felhasználói ismeretek. Az ismeretek megszerezhetők korábbi, Cisco CCNA online tanfolyamunk keretében, melynek rögzített adásai külön csomagban is megvásárolhatók. Mivel egyes források, anyagok angol nyelvűek lehetnek, ezért alapfokú, dokumentumolvasás-szintű angol nyelvtudás javasolt. Az előadás magyar nyelven zajlik.

Technikai információk

A számítógépen Windows XP vagy magasabb (vagy emulált Windows) kell lennie, Internet Explorer 8+, vagy a legfrissebb Firefox, Opera vagy Chrome böngészővel és Silverlight 5.0 plug-innel. A gépen lokális rendszergazda jogosultság szükséges. Az előadások követéséhez szükséges fejhallgató (vagy hangszóró), szélessávú internetkapcsolat (javasoltan minimálisan 2 MBit/s letöltés sebességgel).

A gyakorlatok lebonyolításához egy Windows XP SP3 vagy magasabb operációs rendszerrel ellátott (vagy Linux esetében virtualizált Windows-os), legalább 2 GB memóriával rendelkező számítógép szükséges. A gyakorlatok lebonyolításához szükséges szimulátor szoftvereket elérhető tesszük.

Előny, ha az előadás és a gyakorlatok kényelmes, párhuzamos követéséhez széles képernyős monitort vagy két monitort (kiterjesztett módban), használunk, de pl. egy erős laptop saját képernyője és egy plusz monitor is tökéletes. Ha van rá lehetőségünk, érdemes külön gépet használni a videós anyag követésére és külön gépet a gyakorlatok elvégzésére. A környezet előkészítéséről és használatáról külön is tájékoztatjuk a jelentkezőket.

Tanfolyami tematika

A tanfolyam hossza 25 óra, ami 10 darab 2,5 órás modult tartalmaz.

A tanfolyami anyag a 2012. novemberében indított ON-CSEC online tanfolyamunk élő adásának rögzített változata.

1. modul: A hálózat biztonsága, alapelvek I.

Hálózatbiztonsági alapozás. Ismerd meg az ellenséget: hálózati támadási formák. Mi a szteganográfia? Engem milyen veszély fenyeget? A kockázatok elemzése és felderítése elméletben és gyakorlatban. Gyakorlatok: titkos üzenet beágyazása szteganográfiával. Végpont felderítése teszteszközökkel. Hálózati adatgyűjtés/felderítés teszteszközökkel.

2. modul: A hálózat biztonsága, alapelvek II.

Teszteszközök a hálózatban. Biztonsági rendszabályok, hálózati házirend. Gyakorlatok: IOS jelszóházirend létrehozása. CLI profilok konfigurálása. Az IOS image és a konfigfájlok biztosítása. AAA szervizek használata lokális adatbázissal.

3. modul: Hitelesítés, engedélyezés, naplózás I.

Eszközhozzáférés biztosítása, IOS hitelesítés és engedélykezelés, CLI és SDM használata biztonságspecifikus konfigurációkhoz. AAA szolgáltatások áttekintése és használata lokális és központi adatok alapján. Gyakorlatok: AAA szervizek használata CiscoSecure ACS konfigurációval. Biztonságos admin hozzáférés kialakítása, naplózás beállítása.

4. modul: Hitelesítés, engedélyezés, naplózás II.

CiscoSecure Access Control Server bevezetése. Megbízható rendszeradminisztráció és eseménynaplózás. Gyakorlatok: IOS router biztonsági átvilágítása. Azonnali önvédelem beállítása.

5. modul: Hálózatvédelem IOS tűzfallal I.

Ami nem kell, lekapcsoljuk! A támadási felület minimalizálása és biztonsági átvilágítás. Evolúció a statikus csomagszűrőtől a moduláris, állapotfigyelő tűzfalig. Gyakorlat: statikus csomagszűrő létrehozása és tesztelése.

6. modul: Hálózatvédelem IOS tűzfallal II., Kriptográfia alapok

IOS lehetőségek az ACL-től a zónázásig, házirend alapú intelligens forgalomszűrés és analízis. Kriptoszervizek áttekintése, titkosítástípusok. PKI alapok. Gyakorlat: zónázott, állapotfigyelő IOS tűzfal konfigurálása és tesztelése.

7. modul: PKI és virtuális magánhálózatok

PKI infrastruktúra elemei, működése, tanúsítványkezelés, digitális aláírás, integritásellenőrzési lehetőségek. Virtuális magánhálózatok, előtérben a telephelyek közötti biztonságos kommunikáció. Gyakorlat: site-to-site IPsec VPN kialakítása és vizsgálata.

8. modul: VPN, ami még kimaradt. Behatolásvédelem Cisco IPS alapokon

IPsec VPN konfigurálása CLI és SDM felületeken.Forgalomszűrés és vizsgálat behatolásvédelmi eszközökkel. IPS, IDS: melyik mi? Mit és hol érdemes/kell vizsgálni? És főleg miért, ha van tűzfalam? Megkeressük a válaszokat és ha már ott vagyunk, ki is próbáljuk CLI-ben parancsokkal, SDM-ben kattintással. Gyakorlat: Cisco IOS IPS konfiguráció elkészítése.

9. modul: A hálózatbiztonság kiterjesztése

A biztonság maximális fokát valójában a leggyengébb láncszem határozza meg, úgyhogy nem felejthetjük el hálózatunk egyéb elemeit/szolgáltatásait sem. Átnézzük a végpontokra vonatkozó szabályokat és lehetőségeket, érintjük a tárolórendszerek és a hangátvitel hálózati-biztonsági vonatkozásait. Gyakorlat: Cisco access switch biztonsági konfiguráció.

10. modul: Összefoglalás, kérdések-válaszok, hiánypótlás, vizsgakonzultáció

Mire idáig eljutunk, a képzés során igazán sok témakört tekintünk át (ez az online tanfolyam tartalmazza a hivatalos Cisco IINS kurzus jelentős részét). Az utolsó alkalom az összefoglalásról, visszatekintésről szól, illetve ha maradt olyan téma, amire nem jutott idő az előző modulok során, itt bepótóljuk. Ismertetjük a kapcsolódó hivatalos Cisco CCNA Security vizsgával és minősítéssel kapcsolatos tudnivalókat, valamint vizsgakérdéseket nézünk meg és elemzünk a témában. Válaszolunk a felmerülő sok-sok kérdésre.

Adatvédelmi szabályzat
Tanfolyami feltételek
Bankkártyás fizetés
Akciók
SA VOUCHER
Finanszírozás
Kapcsolat
Magunkról
E-learning
South Buda Business Park South Buda Business Park A
1117 Budapest, Budafoki út 56. 3. emelet
(+36-1) 880-0040, info@training360.com
Google Térkép... Facebook...
Tájékoztatjuk, hogy weboldalunk szöveges fájlokat, ún. „adatmorzsákat“ (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. További információ...