VMware
Hagyományos Hagyományos
Azonosító VS-OPT6.5
Ár (nettó/fő) 399 000 Ft
Legjobb ár 299 000 Ft 
Hossz 40 óra (5 nap)
Indulási időpontok
  • 2017. október 16.  
  • 2017. december 04. 
  • 2018. január 22.
  • 2018. február 26.
  • 2018. április 23.
  • 2018. május 28.
  • 2018. június 18.
  • 2018. július 02.
  • 2018. július 30.
  • 2018. augusztus 27.
Skip Navigation LinksFőoldal IT tanfolyamok és IT vezetői tanfolyamok Hivatalos VMware tanfolyamok Tanfolyam

VMware vSphere: Optimize and Scale v6.5 (VS-OPT6.5) - decemberi tanfolyamunkhoz új ICM6.5 videós anyagunkhoz 3 havi ingyenes hozzáférést adunk

VMware skálázható rendszerek kiépítése és teljesítmény optimalizálása

A tanfolyam célja

Az ötnapos tanfolyam célja, hogy megismertesse a résztvevőket azokkal a haladó ismeretekkel, melyek segítségével képesek lesznek magas rendelkezésre állású és skálázható vSphere alapú infrastruktúrák kiépítésére, konfigurálására és menedzselésére, teljesítmény optimalizálási, hibafelderítési feladatok elvégzésére. A tanfolyam 60% elméletet és 40% gyakorlatot tartalmaz.

A tanfolyamot elsősorban gyakorló VMware vSphere üzemeltetőknek, rendszerintegrátoroknak, IT konzulenseknek ajánljuk. A tanfolyam egyben segítséget nyújt a VCP6.5 -DCV minősítés 2V0-622 kódú vizsgájához való felkészülésben.

Szükséges előképzettség

VMware vSphere 5.x vagy vSphere 6.x üzemeltetési ismeretek és gyakorlat. A VM-IC5 vagy VM-ICA5 vagy VM-IC6 kódú tanfolyamok elvégzése vagy annak ismeretanyaga. Mivel a tananyagok angol nyelvűek, ezért alapfokú, dokumentumolvasás-szintű angol nyelvtudás szükséges. Az előadás magyar nyelven zajlik.

Tanfolyami tematika

A Hálózat Skálázhatósága: A vSphere Distributed Switch menedzselése, alapvető funkciók értelmezése és konfigurálása. Discovery protokollok, port binding, Network I/O kontroll, forgalom szűrési és jelölési megoldások beállítása. A Distributed Switch konfigurációjának mentése és visszatöltése.

Haladó hálózatmenedzsment megoldások konfigurálása, LACP, Private VLAN, Netflow és Port Miroring beállítása.

A Storage skálázása: A VMFS 6 fájlrendszer új tulajdonságai, Storage API és a Storage Policy-k alkalmazása, Storage I/O kontroll és Storage DRS beállítások, Flash Read Cache, VSAN és VVOL technológiák konfigurálása.

A Menedzsment infrastruktúra skálázása: A vCenter Converter használata, a Content Library alkalmazása nagyvállalati környezetben. Host Profile-ok létrehozása és használata, egyedi ESXi image készítése. PXE boot környezet kialakítása az AutoDeploy szolgáltatás alkalmazásával.

Alrendszerek optimalizálása: CPU optimalizálás, a processzor virtualizáció alapfogalmai, a CPU alrendszer monitorozása grafikus és parancssori eszközökkel. Performance Chart-ok és az esxtop használata.

A memória alrendszer virtualizációjának működése, az ESXi hoszt memória menedzsmentje, a Transparent Page Sharing, Ballooning, Kompresszió és a Swapping értelmezése. A memória alrendszer monitorozása grafikus és parancssori eszközökkel.

A Storage alrendszer kapcsolódó fogalmainak haladó áttekintése és értelmezése, SAN protokollok összehasonlítása, útválasztó algoritmusok és várakozási sorok konfigurálása. A Storage alrendszer monitorozása grafikus és parancssori eszközökkel.

A hálózati alrendszer rétegeinek áttekintése, virtuális hálózati adapterek összehasonlítása, az Offloading és egyéb teljesítmény optimalizáló eljárások ismertetése. A Network alrendszer monitorozása grafikus és parancssori eszközökkel.

vSphere Analízis módszertan: A vRealize Operations Manager integráció és a Predictive DRS áttekintése. A vRealize Log Insight integráció megvalósítása, haladó log analízis.

A vCenter rendelkezésre állása: Magas rendelkezésre állású vCenter Appliance megvalósítása, a VCSA teljesítmény optimalizálása és monitorozása. Windows VCS migráció vCenter Appliance-re.

vSphere biztonsági megoldások: Authentikációs megoldások konfigurálása, vCenter Hardening, ESXi és VM biztonsági követelmények és lehetőségek beállításai. Tanúsítványok menedzsmentje vCenter környezetben. Titkosított virtuális gépek kezelése, a titkosítás infrastruktúrájának kialakítása

Kapcsolódó vizsga:2V0-622 - VMware Certified Professional 6.5 Data Center Virtualization

Magunkról
Akciók
Tanfolyami feltételek
Finanszírozás
Bankkártyás fizetés
Felhasználási feltételek
SA VOUCHER
Állásajánlatok
Kapcsolat
South Buda Business Park South Buda Business Park A
1117 Budapest, Budafoki út 56. 3. emelet
(+36-1) 880-0040, info@training360.com
Google Térkép... Facebook...