Microsoft Office Specialist World Championship 2015

Kettős magyar siker a dallasi Microsoft Office Specialist Világbajnokságon

Magyar egyetemista végzett a harmadik helyen az idei Microsoft Office Specialist Világbajnokság Excel 2013 kategóriában Dallasban; a Training360 Oktatóközpont marketingkampánya díjat nyert a Certiport partnerek nemzetközi versenyében

A Certiport nemzetközi vizsgaközpont szervezésében Dallasban megrendezett idei „Microsoft Office Specialist” Világbajnokságon egy 21 éves magyar egyetemista, Tomasics Balázs, a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója az előkelő harmadik helyezést érte el saját kategóriájában, a Microsoft Excel 2013-ban. Az eredmény értékét növeli, hogy Balázs az egyetlen európai, aki valamely Office termékkategóriában az első három között végzett.

Tomasics Balázs felkészülését és a dallasi versenyen való részvételét a Training360 Kft. támogatta.

Tomasics Balázs 3. helyezett lett a Microsoft Office Specialist Világbajnokság Excel 2013 kategóriájában
Tomasics Balázs 3. helyezett lett a Microsoft Office Specialist Világbajnokság Excel 2013 kategóriájában

Különleges lehetőségként és hatalmas élményként éltem meg, hogy egyedüli magyarként vehettem részt a döntő fordulóban, Dallasban; részvételem lehetővé tételéért és a támogatásért külön köszönet illeti meg a Training360-at. Nem is gondoltam volna, hogy adódik majd egyszer egy hasonló lehetőség, ahol ilyen formában tudom kamatoztatni exceles ismereteimet. – mondta Balázs a verseny után, aki kiemelkedő Excel tudását az SAP Magyarország gyakornokaként napi szinten, éles üzleti környezetben is eredményesen bizonyítja.

A diákok számára meghirdetett versennyel egy időben rendezték meg Dallasban a Certiport partnerek éves konferenciáját, a Global Partner Summitot, ahol minden évben elismerik a kiemelkedő teljesítményt nyújtó partnereket. A Training360 marketingkampánya harmadik helyezést ért el a „Building Foundations for Success” kategóriában.

Oktatóközpontként hisszük, hogy a tudás, az állandó ismeretszerzés és képzés katalizálja a fejlődést és mozgatja a világ erőit. Széles spektrumú oktatási portfóliónk markáns része az Office – ezen belül is kiemelten az Excel - képzés, tanfolyamainkon és e-learning anyagainkon keresztül évente több ezer szakembert segítünk abban, hogy az irodai alkalmazások professzionális elsajátítása révén szervezetük még hatékonyabb és értékesebb munkatársaivá váljanak. Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan nemzetközi verseny megrendezésének lehettünk részesei, ami motorja mindannak, amire nemzetközi szinten nagy szükség van: olyan fiatal munkavállalókra, akik rendelkeznek a munkaerőpiac által megkívánt legmagasabb szintű készségekkel, kompetenciákkal és motivációval. Külön öröm számunkra, hogy már a legelső alkalommal ilyen kiváló eredményt ért el a magyar versenyző, cégünket pedig csatlakozásunk évében rangos elismerésben részesítették. – nyilatkozta Nyisztor József, a Training360 Kft. ügyvezető igazgatója.

Balázs a nívós nemzetközi versenyen való részvétel jogát a Training360 oktatóközpont által megszervezett első hazai Excel bajnokság győzteseként nyerte el. A hazai bajnokságot az augusztusi nemzetközi versenyt megelőzően júniusban nagy érdeklődés mellett, több fordulóban rendezte meg a Training360 Kft.

A Training360 Oktatóközpont marketingkampánya díjat nyert a Certiport partnerek nemzetközi versenyében
A Training360 Oktatóközpont marketingkampánya díjat nyert a Certiport partnerek nemzetközi versenyében

Idén augusztusban már 14. alkalommal került megrendezésre a neves nemzetközi verseny, a „Microsoft Office Specialist World Championship”, amely 2015-ben több mint 600,000 résztvevőt mozgatott meg világszerte, hogy demonstrálják a Microsoft Office termékekben való jártasságukat. A verseny utolsó, dallasi fordulójába 145 diák jutott be 47 ország képviseletében, ahol a versenyzők egy egyedi, projekt-orientált tesztben bizonyíthatták az Excelben való profizmusukat.

A nemzetközi megmérettetés, az Office Világbajnokság helyszíne az exkluzív dallasi Gaylord Texan Grapevine Resort szálloda és konferenciaközpont volt, itt került sor az ünnepélyes eredményhirdetésre és a díjak átadására is.

Az első három helyezett ösztöndíjban részesült (US$7,500, US$3,750, and US$1,500 értékben) emellett természetesen érmet, kupát és Microsoft termékeket is átvehettek a büszke győztesek.

Több mint 1,2 milliárd ember használ Office termékeket világszerte, a versenyben résztvevő diákok felvették a kesztyűt, időt és energiát szántak arra, hogy bizonyítsák: ők a legkiválóbbak a legjobbak között. A Microsoft Office Specialist (MOS) minősítés megszerzése igazolja, hogy birtokosa rendelkezik a munkaerőpiacon és a felsőoktatásban is megkövetelt és értékelt legmagasabb szintű készségekkel.

A világbajnokságon való részvétel és az ott elért helyezés világviszonylatban is a legjobbak közé emelte ezeket a fiatalokat, bizonyosak vagyunk benne, hogy tudásukat kiválóan tudják majd kamatoztatni a munkaerőpiacon bárhol a világban. A bajnokok egy olyan szűk elit klub tagjaivá váltak, akik bizonyítottan tudják, hogyan lehet hatékonyan használni az Excel nyújtotta összes lehetőséget a különböző feladatok megoldásakor. Büszkék vagyunk rá, hogy ennek a csapatnak immár egy tehetséges magyar fiatal is tagja! – nyilatkozta Kovács Zoltán, a Training360 üzletfejlesztési igazgatója.

A 2015-ös Microsoft Office Specialist Excel 2013-as kategóriájának bajnokai (Top10):

  1. helyezett: Elliot Tan Yew Han, Singapore
  2. helyezett: Nash Taylor, Canada
  3. helyezett: Balázs Tomasics, Hungary
  4. helyezett: Kwok Ue Nam, Hong Kong
  5. helyezett: Pawel Jardzioch, Poland
  6. helyezett: Wei-Hong Chen, Taiwan
  7. helyezett: Thi Ngoc Linh Tran, United Kingdom
  8. helyezett: Maria Rascón, Mexico
  9. helyezett: Jatinkumar Waghela, Kenya
  10. helyezett: Domingo Deira, Netherlands

A Training360-ról

A Training360 célja, hogy megfeleljen a ma és a jövő oktatási kihívásainak, és piacképes, gyorsan hasznosítható tudást kínáljon egyéni és vállalati ügyfelei számára egyaránt. Több tízéves tapasztalattal rendelkező szakember- és ügyfélmenedzser csapatunk, minősített oktatóbázisunk és bevált oktatási folyamatmenedzsment rendszerünk nyújtja a garanciát, hogy ügyfeleink tudásban, időben és költségekben is optimális képzési megoldáshoz jussanak. Társadalmi felelősségvállalásunk, hogy a XXI. század tudásalapú társadalmában a felnövekvő generációk – gyerekek és fiatalok – számára lehetőségeket teremtsünk a versenyképes ismeretek és tudás megszerzésére.