Adaptív tréningek IT tanfolyamok
IT vezetői tanfolyamok
Training360 Informatikai Fejlesztői
Karrier Start Program
Office képzési megoldások
 
Hírek
Skip Navigation LinksFőoldal Innovatív képzési modell a hazai informatikushiány enyhítésére: ismerje meg Yellowroad programunkat!

Innovatív képzési modell a hazai informatikushiány enyhítésére: ismerje meg Yellowroad programunkat!

A hazai informatikushiány enyhítése céljából 2017 januárjában elindítottuk Yellowroad nevű, új típusú juniorfejlesztő képzési programunkat. A négy hónapos intenzív képzést követően az ekkor már gyakorlati tudással felvértezett Java, Frontend és C# juniorfejlesztők azonnal alkalmazhatók, és számukra még nettó 180-220 ezer forintos kezdő fizetéssel új munkahelyet is garantálunk. Az informatikushiányban szenvedő cégek e program révén megspórolhatják a toborzás költségeit, valamint az azzal kapcsolatos bonyodalmakat és amellett, hogy legalább egy vagy két éves biztos munkaerőre tesznek szert, még bizonyos mértékig szakmai igényeiket is beépíttethetik az oktatásba.

Magyarországon jelenleg sok területen munkaerőhiány van, de ezek közül is kiemelkedik az informatikai szektor, ahol az állások 3,5 százalékát nem tudják betölteni a cégek. Egy tavalyi felmérés szerint 2015-ben 22 ezer informatikus végzettségű dolgozót tudtak volna felvenni, ha lett volna, aki betöltse a meghirdetett pozíciókat. A helyzet ráadásul csak egyre rosszabb lesz, hiszen ma Európában 600-700 ezer fős hiány van szoftverfejlesztőből, és ez 2020-ra egy uniós kutatás alapján 900 ezerre nő. E súlyosbodó problémán enyhíthet a most elindított képzési programunk.

Egy új karrier szupergyors kezdete…

Hogyan választjuk ki a Yellowroad program résztvevőit?

A Yellowroad programba többlépcsős felvételi folyamat során választjuk ki a lehető legígéretesebb résztvevőket. A jelentkezőknek sikeresen kell teljesíteniük már az önéletrajz és a motivációs levél megírásakor is, de ezután még logikai és angol szövegértés teszt, egy Skype interjú, valamint egy úgynevezett assessment centerben – ahol felmérjük a kiválasztandó jelöltek várható beválását – is meg kell győzniük az oktatóinkat, hogy megvan bennük a kellő motiváció és elszántság az új ismeretek elsajátításához. Csak a leginkább rátermettek kerülnek be a hallgatóink közé. Az első csoport 41 diákját közel ezer jelentkezőből választották ki szakembereink.

Mi a Yellowroad program menete a gyakorlatban?

A diákok a négy hónapos gyakorlatorientált képzési programunk keretében projektfeladatok mellett önállóan és kis csoportokban, mentorok segítségével sajátítják el a tanfolyam tematikájában szereplő technológiákat, módszertanokat. Kommunikációs és prezentációtechnikai tréningek mellett ez idő alatt junior szintű Java, Frontend illetve C# szoftverfejlesztői tudást szereznek, majd záróvizsgát tesznek, továbbá nemzetközi iparági minősítésű oklevelet kaphatnak, és gyakorlatilag azonnal készen állnak a munkavállalásra.

„Fél évtized alatt 32.000 embert képeztünk és 5.000 fő nemzetközi minősítést is szerzett vizsgaközpontunkban, így mind e tapasztalat birtokában hoztuk létre Yellowroad programunkat, ahol célunk szerint nem csak diákjainknak adunk hasznosítható tudást és garantált munkahelyet, hanem az őket váró cégeknek is azonnal bevethető munkatársakat” – mondta el Nyisztor József, a Training360 alapító tulajdonosa. „Fontosnak tartjuk, hogy a gyors munkakezdést követően se engedjük el tanulóink kezét, mikor már kellő tapasztalatot szereztek, egyéb képzésekkel segítjük a beilleszkedésüket. E további támogatás formáját a munkaadó cég, a munkavállaló és a Training360 közös döntése alapján határozzuk meg, így a lehető legjobban a céges igényeknek megfelelő megoldást kaphatnak a nálunk végzett hallgatók.”

A januári csoportok indulását követően a következő programunk már március 20-án indul, így biztosítjuk folyamatosan az utánpótlást és a hatalmas piaci igények kiszolgálását.

További információ…
Adatvédelmi szabályzat
Tanfolyami feltételek
Bankkártyás fizetés
Akciók
SA VOUCHER
Finanszírozás
Kapcsolat
Magunkról
E-learning
South Buda Business Park South Buda Business Park A
1117 Budapest, Budafoki út 56. 3. emelet
(+36-1) 880-0040, info@training360.com
Google Térkép...
Facebook...
Tájékoztatjuk, hogy weboldalunk szöveges fájlokat, ún. „adatmorzsákat“ (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. További információ...