Adaptív tréningek IT tanfolyamok
IT vezetői tanfolyamok
Training360 Informatikai Fejlesztői
Karrier Start Program
Office képzési megoldások
 
Hírek
Skip Navigation LinksFőoldal II. Országos IT megmérettetés

Keresik a legsokoldalúbb informatikust

Az ország legnagyobb online IT versenyére több ezer jelentkezőt várnak

A II. Országos IT Megmérettetésre azokat várják, akik szeretnek játszani, szeretik az izgalmas történetekbe ágyazott versenyeket, akiknek fontos a folyamatos fejlődés és kíváncsiak arra, hogy mennyire naprakész a tudásuk. A tavalyihoz képest rengeteg újítással szeptemberben startoló, 10 héten át tartó megmérettetésen a jelentkezők 24 különböző kategóriában, egyre nehezedő feladatok során - a programozástól kezdve az informatikai biztonságon át egészen a Big Data-ig – több területen mérhetik össze tudásukat. A szervező IThon.info csapata minden évet egy jó ügynek szentel. Az idei IT összefogás keretében arra kérik az informatikusokat, hogy tegyenek együtt több millió akadályoztatott ember jobb internetezési lehetőségeiért.

II. Országos IT Megmérettetésre jelentkezők belekóstolhatnak egy új gyártósor egyik robotjának tervezésébe, vagy egy olyan chatbot fejlesztésébe, amelytől az esti szórakozáshoz program-javaslatokat lehet kérni; bizonyíthatják, hogy képesek komplett, adattárház-alapú rendszerek megtervezésére és elkészítésére; egyre nehezedő programozási feladványok megoldásával juthatnak ki egy szabadulószobából; az igazi fekete öves JavaScript guruk pedig egy fiktív bank internetbankjának fejlesztésére is vállalkozhatnak. A 10 perces, egyre nehezedő feladatok a 8. fordulóig szabad időbeosztással bárhonnan elvégezhetőek. A Megmérettetésre augusztus 8-tól lehet nevezni, a verseny szeptember 12-én indul és 10 héten át tart.

„Azokat várjuk, akiknek fontos a folyamatos fejlődés, akik szeretnek játszani, és kíváncsiak arra, hogy hol tart a tudásuk. Ezen a pályán a megszerzett tudás akár 1-2 év alatt is elévülhet, azok lesznek képesek jó irányba befolyásolni a jövőt, akik fejlődni, tanulni akarnak. Őket keressük, mert fontos a jó példa, a példamutatás. Ebben játékban az is nyer, aki nem nyer, hiszen valami újat egészen biztosan tanul és az is előfordulhat, hogy egy játékos valami újat mutat nekünk is. Ezért is ez a mottónk: Tanulj, Taníts, Tűnj ki!” - mondja Pulay Gellért, a versenyt szervező IThon.info alapítója.

A kezdeményezéshez idén 19 cég csatlakozott támogatóként és a feladatok szakmai hitelesítőjeként. Ezzel is szeretnék újra és újra felhívni a figyelmet arra, hogy az IT nem egyetlen szakma: sokszínű, itthon is végtelen lehetőségeket rejt, és azok is megtalálhatják benne számításaikat, akik még ma nem is gondolnak rá.

II. Országos IT megmérettetés

„A Sagemcom magyar leányvállalatának jövőképét az egyes emberek és a közösségek új és folyamatosan változó igényei formálják már az 1987-es alapítás óta. Ezek a felhasználói igények folyamatosan új kihívások elé állítanak bennünket is. 2017-ben hoztunk létre Magyarországon egy kutatás-fejlesztési központot, amelynek a feladata a Smart Village és a Smart City területen olyan megoldások fejlesztése, amelyek biztosítják, hogy az ilyen projektek fontos nemzetközi szereplője legyünk. Itthon nagyon sok a tehetséges szakember, akik keresik a megoldásokat, és eközben nemcsak ők fejlődnek, hanem általuk a cégünk is. Ebben a szakmában állandóan újabb és újabb lehetőségek adódnak, de csak azok tudnak benne maradandót alkotni, akiknek fontos a fenntartható fejlődés” - mondja Óvári Szilárd, a verseny főtámogatójának, a Sagemcom Fejlesztési Központjának vezetője.

A Megmérettetés a kategóriák legjobbjait díjazza külön-külön, de az abszolút győztes az lesz, aki a legtöbb kategóriában tud kiemelkedően teljesíteni. A “Magyarország legsokoldalúbb informatikusa” díj győztesét elrepítik a németországi Augsburgba, a KUKA központi gyárába, hogy megnézhesse a jövő technológiáját, ahol már most robotok gyártanak robotot, felfedezhet egy futurisztikus világot, és átérezheti egy napra ő is, hogy mit is jelent az „Orange Intelligenz”.

A versenyre tavaly közel 2500-an jelentkeztek, ezért a szervezők úgy döntöttek, ha már ennyi jó szakember összejön, tudásukkal tegyenek egy jó ügyért közösen. Az idei IT Összefogás során egy célért - és némi plusz pontokért - weboldalak akadálymentesítésén is dolgoznak.

Kategóriák

A versenyzők az alábbi kategóriákban mérettethetik meg magukat (zárójelben a hitelesítő cég):

 • Linux üzemeltetés (Wonderline)
 • PHP programozás (Mito Communications)
 • Microsoft Windows üzemeltetés (Training360)
 • Cisco switching/routing, hálózati rendszerek (Training360)
 • Oracle SQL - PL/SQL programozás (Training360)
 • SQL Server teljesítménymenedzsment (Training360)
 • Weboldal készítés modern eszközökkel (Training360)
 • .NET fejlesztés C# nyelven (DXC Technology)
 • Beágyazott rendszerek - (C nyelv) (Nextent)
 • JavaScript programozás (ShiwaForce.com)
 • Java Innovation (ShiwaForce.com)
 • DevOps - GCP, AWS és Kubernetes (ShiwaForce.com)
 • Analytics in practice (IBM)
 • JAVA Enterprise Edition (IBM)
 • JAVA (Spring, Hibernate, JPA) (Qualysoft)
 • C++ programozás (NNG)
 • IT biztonság (Hacktivity)
 • AWS – Big Data (Starschema)
 • iOS fejlesztés (AutSoft)
 • Android programozás (AutSoft)
 • Tesztautomatizálás (Sigma Technology)
 • ASP.NET (Grepton)
 • Unity (OtterWorks)
 • Python (Robert Bosch)

Jelentkezés

A versenyre jelentkezni a https://megmerettetes.ithon.info oldalon lehet.

Sajtókapcsolat

Pál Ildikó
palildi@gmail.com
30 240 76 19

Adatvédelmi szabályzat
Tanfolyami feltételek
Bankkártyás fizetés
Akciók
SA VOUCHER
Finanszírozás
Kapcsolat
Magunkról
E-learning
South Buda Business Park South Buda Business Park A
1117 Budapest, Budafoki út 56. 3. emelet
(+36-1) 880-0040, info@training360.com
Google Térkép... Facebook...
Tájékoztatjuk, hogy weboldalunk szöveges fájlokat, ún. „adatmorzsákat“ (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. További információ...