IT Vezetői
Hagyományos Hagyományos
Azonosító DEVOPSF
Ár (nettó/fő) 159 000 Ft
Hossz 16 óra (2 nap)
Indulási időpontok
 • 2018. szeptember 05.
 • 2018. november 07.
Skip Navigation LinksFőoldal IT tanfolyamok és IT vezetői tanfolyamok IT vezetői, ITIL® tanfolyamok, IT projektvezetés Tanfolyam

DevOps Foundation (DEVOPSF)

Az IT üzemeltetés, fejlesztés és szolgáltatás menedzsment összehangolása

A tanfolyam célja

A DevOps az elmúlt évek technológiai fejlődéseként és váltásaként, elsősorban a gyakran és gyorsan változó, összetett rendszerek (így például a felhő rendszerek és szolgáltatások) hatékonyabb és átláthatóbb működtetéséhez és az ehhez szükséges IT üzemeltetői, fejlesztői és szolgáltatás menedzsment, projektmenedzsment csapatok összehangolásához biztosít módszertani megoldásokat. A DevOps nem szabvány, vagy keretrendszer, hanem inkább több, különböző építőelem egy egységgé történő, tudatos és megfelelő összeépítése.

Mi is valójában a DevOps? Hogyan működik? Hogyan és mikor tudom a szervezetnél bevezetni? Milyen építőelemek, erőforrások, munkafolyamatok szükségesek egy DevOps kiépítéséhez és a rendszer fenntartásához? Ezekre a kérdésekre kapunk választ és inspirációkat a képzés első részében, melyekre építve második körben bemutatunk egy fiktív projekt DevOps alapú megoldását és folyamatait.

A tanfolyamot olyan szakemberek, vezetők (üzemeltetők, fejlesztők, IT vezetők, projektmenedzserek, szolgáltatás menedzserek) részére ajánljuk, akiknek feladatuk lesz gyorsan változó, összetett IT rendszerek és folyamatok kialakítása, optimalizálása, felhő alapú megoldások koordinálása, és szeretnék megismerni erre a DevOps fogalmi, működési háttérét és az általa nyújtotta lehetőségeket. A képzés elsősorban vezetői, szolgáltatásmenedzsment megközelítésű, mély üzemeltetői/fejlesztői részeket nem tartalmaz.

A tanfolyamot több mint tízéves IT szolgáltatás menedzsment, projektmenedzsment, információ-védelem menedzsment és felhő és fejlesztői projektekben való tapasztalattal rendelkező szakértő tartja.

Megjegyzés: a tanfolyam a Training360 által összeállított egyedi, nemhivatalos tanfolyam. A képzés elvégzése nem jogosít fel a hivatalos, nemzetközi DevOps Foundation vizsga letételére.

Szükséges előképzettség

IT szolgáltatás menedzsment és felhő alapú szolgáltatások működésének alapszintű ismerete.

Tanfolyami tematika

 • A DevOps áttekintése az üzlet és az IT oldaláról. Az üzemeltetés és fejlesztés sztereotípiái, feltételezések és a valóság.
 • Mi a DevOps? Áttekintés, célok. A DevOps hozzáadott értékei, a DevOps már bizonyított eredményei.
 • A DevOps üzleti megvalósulása. A DevOps alapelvek. A DevOps és más keretrendszerek kapcsolódási pontjai és együttműködése.
 • A DevOps és az agilis módszertanok kapcsolata (Agile, Lean)
 • A DevOps és az IT szolgáltatás menedzsment kapcsolata. DevOps és ITIL együttműködés.
 • A DevOps kultúra fogalma, jellemzői és kialakítása.
 • Szervezet kialakítása DevOps-hoz: alapvető megfontolások, követelmények. DevOps stakeholder-ek, DevOps szerepkörök. DevOps csapatok. DevOps szervezeti struktúrák.
 • DevOps fejlesztési metódusok és fogalmak: a folyamatos fejlesztés kérdései (integráció, kivitelezés, tesztelés, telepítés/bevezetés). Az értékfolyam elemzés/térképezés. A Kanban lehetőségei. Szűk keresztmetszetek (TOC). Kata alapú fejlesztések. A Deming féle minőség kör. IT szolgáltatás menedzsment folyamatok.
 • A DevOps és az automatizáció lehetőségei. DevOps alkalmazások és eszközök áttekintése. A DevOps kultúra tranzíciós folyamata.
 • Implementációs irányelvek: kihívások, kockázatok és kritikus sikerességi tényezők. DevOps eredmények mérése és visszacsatolása.
 • Esettanulmány: a DevOps működésének és alkalmazásának bemutatása egy fiktív projekthez kapcsolódóan
 • A DevOps bevezetéséhez javasolt továbbképzési lehetőségek áttekintése (ITIL, Agile/Scrum, felhő üzemeltetői és fejlesztői képzések)
 • Kérdések és válaszok
Adatvédelmi szabályzat
Tanfolyami feltételek
Bankkártyás fizetés
Akciók
SA VOUCHER
Finanszírozás
Kapcsolat
Magunkról
E-learning
South Buda Business Park South Buda Business Park A
1117 Budapest, Budafoki út 56. 3. emelet
(+36-1) 880-0040, info@training360.com
Google Térkép... Facebook...
Tájékoztatjuk, hogy weboldalunk szöveges fájlokat, ún. „adatmorzsákat“ (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. További információ...