IT Vezetői
Hagyományos Hagyományos
Azonosító AG-01
Ár (nettó/fő) 249 000 Ft
Legjobb ár 219 000 Ft 
Hossz 24 óra (3 nap)
Indulási időpontok
  • 2018. január 15.  
  • 2018. március 12.
  • 2018. május 22.
  • 2018. július 30.
  • 2018. október 01.
  • 2018. november 29.
Skip Navigation LinksFőoldal IT tanfolyamok és IT vezetői tanfolyamok IT vezetői, ITIL tanfolyamok, IT projektvezetés Tanfolyam

Agilis projektvezetés (AG-01)

Agilis projektmenedzsment módszerek az elméletben és a gyakorlatban, opcionális záróvizsgával és TÜV minősítéssel

A tanfolyam célja

Hogyan fejlesszünk terméket gyorsan és rugalmasan? Milyen szervezési módszerekkel készülhetünk fel a gyakori változásokra és tartsuk a projektet a tervezett keretek között?

Az agilis projektmenedzsment olyan bizonyított módszereket kínál, melyekkel drasztikusan csökkenthető az erőforrások pazarlása, növelhető a projektben résztvevők motivációja és kezelhetővé válik az innovatív projektekben rejlő bizonytalanság. Az agilis projektmenedzsmentet ma már nem csak a szoftverfejlesztésben, hanem minden olyan iparágban alkalmazzák, ahol újításra és több szakterület szoros együttműködésére van szükség.

A bővített tartalmú, háromnapos tanfolyam célja, hogy a résztvevők megismerjék azokat az agilis projektvezetési módszereket, amelyekkel sikeresen lehet irányítani és megfelelő módon reagálni az üzleti környezetben bekövetkező változásokra valamint képesek legyenek felismerni azokat a helyzeteket, amikor az agilis projektvezetési módszerek hatékonyabbak a klasszikusnál.

A tanfolyamot elsősorban gyakorló projektvezetőknek, vezetőknek ajánljuk, de igen fontos lenne, hogy projektvezetők külső és belső befogadó környezete, azaz a projekt szponzorok és a projekt tagok is megismerjék, értsék az agilis projektvezetés szándékait a cél elérésének technikáit, valamint az agilis projektvezetés szemléletét. A workshop jellegű képzésen az elméleti háttér mellett sok gyakorlati, best practice tanácsot is megosztunk a résztvevőnkkel tapasztalt oktatónk segítségével.

A tanfolyamot tapasztalt trénerek tartják, akik sok-sok éves agile projektmenedzsment gyakorlattal és támogatási tapasztalattal rendelkeznek, valamint éles agilis módszertani bevezetésekben, tanácsadásokban vesznek folyamatosan részt. Kisvállalati környezettől kezdve a nagyvállalati csapatokig is dolgoztak, így rengeteg gyakorlati tippet, trükköt, best practice tanácsot tudnak megosztani a résztvevőkkel.

Szükséges előképzettség

Nincs. Korábbi vezetői tapasztalat vagy team munkában való részvétel, projektismeret valamilyen területen (pl. fejlesztés) előny. A képzés azok részére javasolt, akik nem elsősorban fejlesztői (vagy IT) jellegű területen dolgoznak. Azok részére, akik kifejezetten fejlesztési feladatok menedzselésére, és fejlesztői szemlélettel és példákon keresztül szeretnék megismerni az Agilis technikákat, az AG-DEV, kódú Agilis módszertanok (Scrum, Kanban, Lean) alkalmazása szoftverfejlesztési projektekben (AG-DEV) című képzésünket javasoljuk elvégzésre.

Tanfolyami tematika

Az agilis szemlélet és módszerek
Milyen módszerek, keretrendszerek valósítják meg az agilis szemléletet? Hogyan alakult ki, mik a legfontosabb alapelvei? Hogyan kapcsolódik a lean szemlélet és az agilitás egymáshoz? Mik az agilis szemlélet legfontosabb alapelvei és értékei?

Agilis, vagy klasszikus, vagy agilis és klasszikus projektmenedzsment?
Milyen problémák megoldásakor érdemes az agilis projektmenedzsment eszközeihez nyúlni? Miben különbözik a klasszikus projektmenedzsmenttől? Alkalmazhatók-e ezek együtt?

Érték alapú fejlesztés-menedzsment és a product backlog
Az érték és a veszteség azonosítása a termékfejlesztésben. A követelmények rögzítése és a product backlog. A közös nyelv megteremtésének szerepe. Követelmények helyett szándékok és képességek megfogalmazása - a user story. Prioritások és a megvalósítási sorrend megválasztása, priorizációs módszerek.

Agilis becslés és tervezés
Hogyan becsüljük az innovációs feladatok komplexitását? Mi a fejlesztési feladat méretének mértékegysége? Mi a gond az embernap alapú becsléssel? Mi a különbség a helyes és a precíz becslések között?

A Scrum fejlesztési keretrendszer
A Scrum csapatmodell és szerepkörök. A Product Owner szerepe és feladatai. A Scrum Master szerepkör és felelősségei. Kik a csapat tagjai? A Scrum csapatmorál szerepe. A Scrum folyamatmodellje a tervezéstől a retrospective-ig. Tipikus buktatók a Scrum bevezetésekor és alkalmazásakor.

Lean/Kanban
A veszteségek azonosítása és a veszteségmentes értékáramlás megvalósítása. Az áramlás. A húzóelv. A tökéletességre törekvés. A Scrum és a Kanban rendszer közötti különbségek. A Scrum és a Kanban együttes alkalmazásának lehetőségei.

Szabályozott agilis projektmenedzsment
Hogyan illeszthető az agilis szemlélet a szigorú határidő és költség korlátok közé szorított projektekben? Milyen mérőszámokat és kontrolling eszközöket használhatunk?

Vizsga és TÜV tanúsítású minősítés megszerzése

A képzéshez kapcsolódóan, opcionálisan a TÜV Minősítésű Képzett Agilis Menedzser minősítése szerezhető meg vizsgát követően. A vizsgát egy 0,5 napos kötelező vizsgafelkészítő workshop előzi meg, ezt követi maga a vizsga. A vizsga jelenleg magyar nyelven, papír alapon történik (multiple choice feleletválasztós, zártkönyves, proktorált vizsga). A vizsgát sikeresen zárók a TÜV Rheinland által kiállított nemzetközileg elismert tanúsítványt kapnak. A vizsga a workshop illetve a tanfolyami részvételek nélkül a vizsga egyelőre külön nem tehető le, nem érhető el. A vizsga workshopra illetve vizsgára a Training360 által 4-6 hetente meghirdetett időpontokban lehet jelentkezni. A workshop és vizsgaidőpontokról és a vizsgajelentkezéssel kapcsolatosan a képzést követően részletesen tájékoztatjuk a résztvevőket. A vizsga díja 130.000 Ft+áfa, ami tartalmazza a 0,5 napos felkészítő workshop díját és a kapcsolódó egyéb adminisztrációkat.

Magunkról
Akciók
Tanfolyami feltételek
E-learning
Finanszírozás
Bankkártyás fizetés
Felhasználási feltételek
SA VOUCHER
Állásajánlatok
Kapcsolat
South Buda Business Park South Buda Business Park A
1117 Budapest, Budafoki út 56. 3. emelet
(+36-1) 880-0040, info@training360.com
Google Térkép... Facebook...