IT Vezetői
Hagyományos Hagyományos
Azonosító AG-DEV
Ár (nettó/fő) 199 000 Ft
Hossz 16 óra (2 nap)
Indulási időpontok
 • 2018. április 05.
 • 2018. június 18.
 • 2018. szeptember 10.
 • 2018. november 12.
Skip Navigation LinksFőoldal IT tanfolyamok és IT vezetői tanfolyamok IT vezetői, ITIL tanfolyamok, IT projektvezetés Tanfolyam

Agilis módszertanok (Scrum, Kanban, Lean) alkalmazása szoftverfejlesztési projektekben (AG-DEV)

avagy fejlesszünk, menedzseljünk hatékonyabban! Opcionális vizsga TÜV minősítéssel!

A tanfolyam célja

Az agilis szoftverfejlesztés igazi trükkje nem más, minthogy folyamatosan kísérletezni kell, tapasztalni kell, hibázni kell, és ami a legfontosabb mindig le kell vonni a tanulságokat. Csak így lehet fejlődni, és alkalmazkodni, mind jobban illeszkedni az adott körülményekhez.

Természetesen minden cég, minden projekt másképp épül fel, másképp működik, más a környezetük, mind technológiai, mind hierarchia, mind üzleti szempontból. Nem léteznek mindig és mindenhol működő biztos receptek, és nincs könyv, ami pontosan megmondaná, hogyan kell ezt csinálni. Sőt, se ez, se másik oktatás sem képes erre.

A tréning célja ennél sokkal földhözragadtabb. Egy részletes, GYAKORLATIAS beszámolót ad az elmúlt évek tapasztalatairól, hogyan implementálhatók az Agilis módszertanokat különböző vállalati környezetekben. A száraz elmélet helyett sokkal inkább a módszerek mindennapi rutinba való beépülésére koncentrál szimulációs és szerepjátékok segítségével.

Az Agilis módszerek ismertetésén túl (SCRUM, Kanban, Lean) fontos, és jól használható Extreme programozás (XP) technikákra, a pair-programming, a TDD és a continous integration valamint a tesztelés témákra is kitér. A tréning során tapasztalt, Scrum Master fejlesztőmérnök trénerünk segítségével rengeteg új fogással, és ötlettel lesznek a résztvevők gazdagabbak, melyek segítségével már akár másnap javíthatnak saját munkakörülményeinken, működési modellünkön.

A tanfolyamot mindenkinek ajánljuk, akik szoftverfejlesztési projektekben vesznek részt (fejlesztési vezetők, menedzserek, projektvezetők, fejlesztők, tesztelők, üzleti elemzők), hiszen a valós projektek és módszertanok alkalmazása során is az összes szoftverfejlesztés körüli szerepkör érintve lesz, és sok újat adhat a területéhez.

A tanfolyamot tapasztalt trénerek tartják, akik sok-sok éves agile projektmenedzsment gyakorlattal és szoftverfejlesztés támogatási tapasztalattal rendelkeznek, valamint éles agilis módszertani bevezetésekben, tanácsadásokban vesznek folyamatosan részt. Kisvállalati környezettől kezdve a nagyvállalati csapatokig is dolgoztak, így rengeteg gyakorlati tippet, trükköt, best practice tanácsot tudnak megosztani a résztvevőkkel.

Szükséges előképzettség

1-2 év tapasztalat szoftverfejlesztési projektben javasolt.

Tanfolyami tematika

 • Bemutatkozás, a képzés célja
 • A hagyományos módszertanok problémáinak felmérése a csoporttal közösen
 • Scrum elméleti alapok dióhéjban
 • Scrum ABC Scrum részletesen
 • Kérdések és válaszok
 • Scrum szimulációs gyakorlatok
 • Bevezetés a Kanban módszertanba, a két módszertan kombinálási lehetőségei
 • A hagyományos és az agilis módszertanok összevetése
 • Összefoglalás, kérdések, hogyan tovább?

Vizsga és TÜV tanúsítású minősítés megszerzése

A képzéshez kapcsolódóan, opcionálisan a TÜV Minősítésű Képzett Scrum Fejlesztő minősítése szerezhető meg vizsgát követően. A vizsgát egy 0,5 napos kötelező vizsgafelkészítő workshop előzi meg, ezt követi maga a vizsga. A vizsga jelenleg magyar nyelven, papír alapon történik (multiple choice feleletválasztós, zártkönyves, proktorált vizsga). A vizsgát sikeresen zárók a TÜV Rheinland által kiállított nemzetközileg elismert tanúsítványt kapnak. A vizsga a workshop illetve a tanfolyami részvételek nélkül a vizsga egyelőre külön nem tehető le, nem érhető el. A vizsga workshopra illetve vizsgára a Training360 által 4-6 hetente meghirdetett időpontokban lehet jelentkezni. A workshop és vizsgaidőpontokról és a vizsgajelentkezéssel kapcsolatosan a képzést követően részletesen tájékoztatjuk a résztvevőket. A vizsga díja 130.000 Ft+áfa, ami tartalmazza a 0,5 napos felkészítő workshop díját és a kapcsolódó egyéb adminisztrációkat.

Magunkról
Akciók
Tanfolyami feltételek
E-learning
Finanszírozás
Bankkártyás fizetés
Felhasználási feltételek
SA VOUCHER
Állásajánlatok
Kapcsolat
South Buda Business Park South Buda Business Park A
1117 Budapest, Budafoki út 56. 3. emelet
(+36-1) 880-0040, info@training360.com
Google Térkép... Facebook...