Linux
Hagyományos Hagyományos
Azonosító LNX-SANAS
Ár (nettó/fő) 549 000 Ft
Hossz 80 óra (10 nap)
Indulási időpontok
 • 2019. április 08.
 • 2019. május 27.
 • 2019. június 17.
 • 2019. július 29.
 • 2019. szeptember 09.
 • 2019. október 07.
 • 2019. október 28.
 • 2019. december 02.
Skip Navigation LinksFőoldal IT tanfolyamok és IT vezetői tanfolyamok Linux tanfolyamok Tanfolyam

Enterprise Linux rendszeradminisztrátor képzés, extra anyagokkal és Synology NAS központtal

Enterprise Linux rendszeradminisztrátor képzéssorozat, Red Hat Enterprise Linux 7 / CentOS 7 alapokon

A tanfolyam célja

A Training360 saját fejlesztésű, meghirdetett Enterprise Linux tanfolyamaira építve kedvezményes árú, rugalmas konstrukciójú, gyakorlatorientált Linux rendszeradminisztrátor képzéssorozatot indít. A tanfolyamsorozat folyamán a hallgatók az alapoktól a haladó szintig ismerhetik meg a nagyvállalati Linux operációs rendszerek teljes körű üzemeltetését, sok-sok gyakorlaton keresztül, workshop formában.

A tanfolyamot minden olyan érdeklődőnek ajánljuk, akik rendelkeznek már korábbi számítógép kezelési ismerettel, és az alapoktól a haladó szintig szeretnék megismerni a Linux üzemeltetését.

A tanfolyam során a Red Hat Enterprise Linux (CentOS) 7 verzióját használjuk, de az ismeretek nagy része más Linux disztribúciókon is sikeresen alkalmazható.

Szükséges előképzettség

Számítógép-kezelési és információ technológiai alapismeretek, hálózati alapismeretek. Mivel egyes forrásanyagok angol nyelvűek lehetnek, ezért az angol nyelv dokumentumolvasás-szintű ismerete javasolt.

Tanfolyami tematika

A tanfolyam három, egymásra épülő modulból (egy 5 napos és egy 3+2 napos blokk) áll, melyek külön időpontokban, havonta kerülnek lebonyolításra. A tanfolyamok elméleti anyagot, gyakorlatokat egyaránt tartalmaznak. A képzésekhez az oktató által összeállított papíralapú és elektronikus anyagokat, segédleteket biztosítunk, illetve a csomagot megrendelők számára egy további angol nyelvű, RHCSA/RHCE vizsgafelkészítő kiadványt is biztosítunk.

 • Enterprise Linux üzemeltetés alapjai (LNX-01): a tanfolyam célja megismertetni a résztvevőket egy korszerű Linux alapú disztribúció napi használata során előforduló telepítési, alapvető üzemeltetési és karbantartási feladataival. A tanfolyam gyakorlati feladatok megoldására koncentrál, nem tartalmaz speciális (terjesztés specifikus) technikákat, így azok bármely Linux alapú disztribúció esetén jól használhatók. A képzés ideális az alapoktól kezdőknek vagy Windows-os rendszergazdáknak.
 • Enterprise Linux hálózatok menedzselése (LNX-02): ezen tanfolyam az alaptanfolyam ismereteire építve a Linux hálózatos lehetőségeit és hálózati szolgáltatásainak implementálását mutatja be. Az alapvető konfigurációs beállítások ismertetése után a hálózati útválasztás és a névfeloldás beállításai kerülnek elvégzésre, úgy, hogy a kliens oldali beállítások után egy tipikus otthoni vagy irodai hálózat szerverszolgáltatásainak telepítését végzik el a hallgatók. A képzés a hálózati fájlrendszerekkel, tűzfal beállításokkal és a hálózati nyomtatók kezelésével is foglalkozik.
 • Enterprise Linux haladó lehetőségei (LNX-03): ezen tanfolyam az alap- és hálózatos tanfolyam ismereteire építve azokat az technológiákat ismerteti, amelyek kiegészítik a meglévő szolgáltatásokat, illetve új lehetőségekkel bővítik a Linux disztibúciót. Kitér a jogosultságkezelés, az eszközkezelés és hálózatmenedzsment folyamatosan bővülő lehetőségeire.

Kapcsolódó vizsga: A teljes sorozat elvégzését és külön vizsgafelkészülést és gyakorlatot követően részben segítséget nyújt a hivatalos RHCSA (Red Hat Certified System Administrator) vizsgára. A vizsga díját a képzés nem tartalmazza.

Adatvédelmi szabályzat
Tanfolyami feltételek
Bankkártyás fizetés
Akciók
SA VOUCHER
Finanszírozás
Kapcsolat
Magunkról
E-learning
South Buda Business Park South Buda Business Park A
1117 Budapest, Budafoki út 56. 3. emelet
(+36-1) 880-0040, info@training360.com
Google Térkép... Facebook...
Tájékoztatjuk, hogy weboldalunk szöveges fájlokat, ún. „adatmorzsákat“ (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. További információ...