ITIL® Continual Service Improvement (rendszeres szolgáltatás fejlesztés)

ITIL-CSI

ITIL® állandó szolgáltatásfejlesztés (Continual Service Improvement)

Képzés hossza: 3 nap (24 óra)

Képzés nyelve: MAGYAR/ANGOL

Kérjük válassz időpontot!

2019 augusztus 05. 288 000 Ft
2019 december 25. 288 000 Ft

288 000 Ft + Áfa / fő-től

A tanfolyam az ITIL® középhaladó szintű tanfolyamok életciklus szakirányának javasoltan utolsó állomása. A képzés részletesen mutatja be a rendszeres szolgáltatás fejlesztés (CSI) fázisait a teljes szolgáltatás életcikluson keresztül, a tevékenységek menedzsmentjének és felügyeletének szemszögéből. Megismerhetjük a rendszeres szolgáltatás fejlesztéssel kapcsolatos alapfogalmakat, irányelveket, folyamatokat, eljárásokat, tevékenységeket, támogató technológiákat és implementálási megfontolásokat. Megjegyzés: az alacsonyabb szinten történő bevezetési, támogatási, implementálási témák a képesség szakirány ITIL® tervezés, védelem és optimalizálás (Planning, Protection, Optimiziation) című képzésén ismerhetők meg részletesen. A hivatalos, akkreditált tanfolyamot a HP Education (HPE) együttműködésében tartjuk.

A képzés elméleti előadásokra, gyakorlati feladatokra és vizsgafelkészítő konzultációra épül. A tanfolyam segítséget nyújt a Continual Service Improvement vizsgához és 3 kreditpontot jelent az ITIL® Expert minősítés megszerzéséhez.

Kinek ajánljuk?

 • IT felsővezetők, középvezetők, csoportvezetők, ügyfélszolgálati vezetők
 • IT és üzleti folyamatokban és azok menedzselésében részt vevő személyek, akik szeretnék megismerni a szolgáltatás üzemeltetési folyamatokat és Foundation ismereteiket bővíteni
 • IT architektek, konzulensek, üzleti elemzők, IT projektvezetők, minőségirányítási szakemberek

Miért válassza a Training360-at?

ITIL® képzéseinket olyan minősített szakemberek tartják, akik több éves iparági és céges gyakorlati tapasztalattal, referenciákkal rendelkeznek, és az ITIL® olykor száraz elmélete mellett / helyett gyakorlatias, valós életből vett szemléletes példákkal, tanácsokkal segítik a résztvevőket az ITIL® megismerésében és későbbi szervezeten belüli sikeres implementálásában. Oktatóink az ITIL® mellett olyan segéd- és keresztterületekben is járatosak mint a minőségirányítás, kockázatmenedzsment vagy információvédelem menedzsment, ami jelentősen növeli a képzés hasznosságát.

A képzéshez kiegésztő magyar nyelvű powerpoint segédanyagot is biztosítunk segítve ezáltal is az anyag könnyebb megértését. Számos sablonnal, kiegészítő anyaggal támogatjuk a résztvevők későbbi munkáját, melyeket a saját tervezési, bevezetési fázisban is hasznosíthatnak.

A tanfolyam egyben vizsgafelkészítő konzultáció elemeket is tartalmaz, melynek keretében mintavizsga feladatokat elemeznek és oldanak meg a résztvevők az oktatóval közösen.

 • A rendszeres szolgáltatás fejlesztés (CSI) áttekintése: célok és célkitűzések, hatókör, üzleti érték, CSI alapú megközelítés; CSI összefüggések a szolgáltatás életciklusban, bemenetek és kimenetek
 • CSI alapelvek: a CSI sikeressége a szervezeten belüli változások megértésétől függ; a CSI sikeressége a világos tulajdonosi és felelősség szabályozottságától függ; hogyan támogatja a CSI nyilvántartás a CSI-t?; a CSI és a szolgáltatásszint-menedzsment kapcsolata; az ismeretmenedzsment és a Deming ciklus fontossága a CSI-hez; a CSI és a számonkérhető irányítás kapcsolata; keretrendszerek, modellek, szabványok, minőségirányítási rendszerek támogatása
 • A hétlépcsős fejlesztési folyamat: célok és célkitűzések, hatókör; üzleti érték; irányelvek, alapelvek; alapfogalmak; folyamat tevékenységek, eljárások, technikák; triggerek, bemenetek, kimenetek, folyamat interfészek; egyéb támogató folyamatok
 • CSI eljárások és technikák: felmérések; eltéréselemzés; összemérés; szolgáltatás és folyamat menedzsment; metrikák és mérési keretrendszerek; megtérülési / ROI számítások; szolgáltatás jelentési irányelvek és alapelvek; CSI támogató menedzsment folyamatok (rendelkezésre állás menedzsment, kapacitás menedzsment, üzletfolytonosság menedzsment, probléma menedzsment, ismeret menedzsment)
 • CSI támogató szervezet: szolgáltatásgazdák; folyamatgazda és folyamat menedzserek; folyamat végrehajtók; CSI menedzser; a hétlépcsős fejlesztési folyamathoz kapcsolódó szerepkörök és képességek; CSI menedzser kontra más támogató szerepek; CSI szerepek és felelősségek meghatározását segítő tényezők (felelősség és felelősségre vonhatóság; konzultáció, információs modellek/RACI)
 • CSI támogató technológiák és megfontolások: IT szolgáltatás menedzsment csomag; rendszer- és hálózatmenedzsment eszközök; esemény menedzsment; automatizált incidens- és problémakezelés; teljesítmény menedzsment; statisztikai elemző eszközök; projekt és portfolió menedzsment eszközök; pénzügyi menedzsment eszközök; üzleti intelligencia és jelentéskészítő eszközök
 • CSI implementálása: kritikus szempontok és megfontolások, honnan induljunk?; a számonkérhető irányítás szerepe a CSI kialakításánál; a szervezeti változások hatása a CSI-re; kommunikációs stratágiák és tervek
 • CSI implementálási kihívások, kockázatok, kritikus sikerességi tényezők
 • Kapcsolódó gyakorlatok, kérdések és válaszok, vizsgafelkészítő konzultáció, próbavizsga

Kapcsolódó vizsga:A hivatalos ITIL® Continual Service Improvement vizsga a csoport részére a képzést követően meghirdetett, egyeztetett időpontban tehető le. A vizsga díját a képzés nem tartalmazza.

ITIL® Foundation minősítés és javasoltan legalább egy év releváns munkatapasztalat. Javasolt az ITIL® szolgáltatás stratégia (Service Strategy) és tervezés (Service Design) tanfolyam elvégzése vagy annak ismeretanyaga és hasznos a további ITIL életciklus képzések anyaga. Mivel egyes forrásanyagok angol nyelvűek, ezért alapfokú, dokumentumolvasás-szintű angol nyelvtudás szükséges. Az előadás magyar nyelven zajlik, a képzéshez magyar nyelvű powerpoint segédletet is biztosítunk.