Adaptív tréningek IT tanfolyamok
IT vezetői tanfolyamok
Training360 Informatikai Fejlesztői
Karrier Start Program
Office képzési megoldások
 
Vizsgák
Microsoft SA voucher akció!
Skip Navigation LinksFőoldal Microsoft vizsgák és minősítések: MTA, MCTS, MCTS, MCSA, MCSE, MCSD

Microsoft vizsgák, vizsgainformációk

Szerezz Te is hivatalos Microsoft szakértő minősítést! A Microsoft által kiadott minősítések az egész világon elismertek, és nemcsak a Microsoft technológiák terén megszerzett tudást igazolják, hanem szakmai hitelességét, felkészültségét is, valamint értékesebbé teszik a munkavállalókat a munkaerőpiacon.

A Microsoft minősítései a legtöbb területet lefedik, és sok esetben egymásra épülnek, így is biztosítva azt, hogy minden szakember az általa használt technológiákhoz legszorosabban kapcsolódó minősítéseket tudja kiválasztani.

A Microsoft minősítés előnyei

A hivatalos Microsoft minősítések megszerzéséhez minden esetben hivatalos vizsgát vagy vizsgákat kell letenni, amelyeknek tartalmát teljes egészében a Microsoft határozza meg.

A Microsoft minősítések megszerzését minden olyan informatikai szakembernek ajánljuk, akik szeretnének kézzel fogható bizonyítékot felmutatni tudásukról, és szeretnék karrierlehetőségeiket növelni a belföldi és külföldi informatikai piacon.

Azok a cégek, amelyek Microsoft termékeket és technológiákat használnak, valamint hivatalos Microsoft minősítésekkel rendelkező szakembereket alkalmaznak, részt vehetnek a Microsoft Certified Partner programban, amely segítségével a Microsoft nyújtotta szakmai és marketing támogatásokkal sikeres, nemzetközi szinten is elismert vállalatokká fejlődhetnek.

A Microsoft minősítések előnyeiről részletesen itt olvashatsz.

Megújult Microsoft vizsgák és minősítések

Az új szoftvertermékek megjelenésével és a felhő technológia egyre nagyobb térhódításával a Microsoft új vizsgákat és minősítési rendszert alakított ki 2016-tól. A vizsgák és minősítések a Windows 10, Windows Server 2012/2016, az SQL Server 2012/2014/2016, Exchange 2013/2016 és a System Center 2012/2016 termékekhez (privát felhő menedzsment), fejlesztői vonalon pedig a Visual Studio termékekhez kapcsolódnak.

Elérhető minősítések:
 • MCSA (Microsoft Certified Solutions Associate)
 • MCSE (Microsoft Certified Solutions Expert)
 • MCSD (Microsoft Certified Solutions Develorer)

Az új minősítéseket a technológia gyors fejlődése miatt folyamatosan, témától függően 2-3 évente frissítenünk szükséges.

További részletes információk a Microsoft oldalán találhatók.

Microsoft minősítések rendszere (frissítve 2017. augusztus)

Microsoft minősítések, Microsoft certifications

Microsoft minősítések, Microsoft certifications

Microsoft Technology Associate (MTA)

A Microsoft Technology Associate (MTA) minősítés az egyik legjobb belépési pont, hogy alapszintű IT tudásunkról nemzetközi minősítést szerezzünk. Elég egy hivatalos vizsgát letennünk, és máris elindítottuk IT karrierünket az általunk választott területen és technológiában. Az MTA minősítés a legnépszerűbb és a vállalatok által is elismert alapminősítés IT infrastruktúra, adatbázis-kezelés és szoftverfejlesztés témában, ideális az IT-ban kezdők, közép- vagy felső szintű oktatási intézményekben tanuló diákok, illetve más területről IT munkakörre váltók számára. Az MTA-ra építve később a magasabb szintű technikai minősítések felé (pl. MCSA, MCSE, MCSD) is tovább lehet akár lépni. További információk itt.

A minősítés további részleteit a Microsoft hivatalos oldalán is megtalálod.

Microsoft Certified Technology Specialist - MCTS

A Microsoft technológiai szakértő minősítés 2017. március 31-ig tartozott az elérhető minősítések közé. A szakértő minősítés helyett ettől az időponttól kezdve a Microsoft Certified Professional (MCP) címet szerezhetik meg a vizsgázók, illetve a már meglévő minősítés egyéb, magasabb szintű (pl. MCSA) minősítés alapját képezheti.

Microsoft Certified Solutions Associate – MCSA

Az MCSA minősítés megszerzői bizonyítják jártasságukat az adott rendszerek, technológiák mindennapos használatában és menedzselésében, legyen szó akár felhő integrált rendszerről vagy önálló infrastruktúráról.

Az MCSA minősítéseket jellemzően több (2-3) vizsga letételével lehet megszerezni. Az MCSA minősítések sok esetben előfeltételét jelentik a magasabb szintű MCSE (Microsoft Certified Solutions Expert) és MCSD (Microsoft Certified Solutions Developer) minősítések megszerzésének.

MCSA minősítés az alábbi témákban érhető el:
 • MCSA Cloud Platform Microsoft Certified Solutions Associate
  Követelmény: a minősítés megszerzéséhez belépői szintű IT tudás vagy opcionálisan MTA IT Infrastructure minősítés szükséges. Ezt követően a minősítés megszerzéséhez 2 vizsgát kell teljesíteni az alábbiak közül: 70-532, 70-533, 70-534, 70-473 vagy 70-475 kódú vizsgák.
 • MCSA Linux on Azure
  Követelmény: a minősítés megszerzéséhez meglévő belépői szintű IT tudás vagy opcionálisan MTA IT Infrastructure minősítés szükséges. Ezt követően a minősítés megszerzéséhez 70-533 és a Linux Foundation Certified System Administrator kódú vizsgák letétele szükséges.
 • MCSA Machine Learning
  Követelmény: a minősítés megszerzéséhez létező gyakorlati tudás szükséges gépi tanulásból, adatbázis-kezelésből vagy analitikából (MTA Database minősítés). Ezt követően a minősítés megszerzéséhez a 70-773 és 774 kódú vizsgák letétele szükséges.
 • MCSA Microsoft Dynamics 365
  Követelmény: a minősítés megszerzéséhez nincs szükség előképzettségre, de lehetőség van felkészítő tréningen való részvételre. Ezt követően a minősítés megszerzéséhez a MB2-715 és 716 kódú vizsgák letétele szükséges.
 • MCSA Microsoft Dynamics 365 for Operations
  Követelmény: a minősítés megszerzéséhez nincs szükség előképzettségre, de lehetőség van felkészítő tréningen való részvételre. Ezt követően a minősítés megszerzéséhez a 70-765 vagy a 70-766 kódú vizsga letétele szükséges a MB6-890 kódú vizsga letételével együtt.
 • MCSA Office 365
  Követelmény: a minősítés megszerzéséhez meglévő belépői szintű IT tudás vagy opcionálisan MTA IT Infrastructure vagy Developer minősítés szükséges, illetve ezt a 2 vizsgát kell sikeresen teljesíteni: 70-346, 70-347 kódú vizsgák.
 • MCSA SQL 2016 BI Development
  Követelmény: a minősítés megszerzéséhez meglévő belépői szintű IT tudás vagy opcionálisan MTA IT Infrastructure vagy Developer minősítés szükséges, illetve ezt a 2 vizsgát kell sikeresen teljesíteni: 70-767 és 768 kódú vizsgák.
 • MCSA SQL 2016 Database Administration
  Követelmény: a minősítés megszerzéséhez meglévő belépői szintű IT tudás vagy opcionálisan MTA IT Infrastructure vagy Developer minősítés szükséges, illetve a 70-764 és 765 kódú vizsgákat kell teljesíteni.
 • MCSA SQL 2016 Database Development
  Követelmény: a minősítés megszerzéséhez meglévő belépői szintű IT tudás vagy opcionálisan MTA IT Infrastructure vagy Developer minősítés szükséges, illetve a 70-761 és 762 kódú vizsgákat kell teljesíteni.
 • MCSA SQL Server 2012/2014
  Követelmény: a minősítés megszerzéséhez meglévő belépői szintű IT tudás vagy opcionálisan MTA IT Infrastructure vagy Developer minősítés szükséges, illetve 3 vizsgát kell sikeresen teljesíteni (070-461, 462, 463).
 • MCSA Universal Windows Platform
  Követelmény: a minősítés megszerzéséhez meglévő belépői szintű IT tudás vagy opcionálisan MTA Developer minősítés szükséges, illetve a 70-483 és 357 kódú vizsgákat kell teljesíteni.
 • MCSA Web Applications
  Követelmény: a minősítés megszerzéséhez meglévő belépői szintű IT tudás vagy opcionálisan MTA Developer minősítés szükséges, illetve a 70-480 vagy 483 kódú vizsgákat kell teljesíteni a 486 kódú vizsgával együtt.
 • MCSA Windows 10
  Követelmény: a minősítés megszerzéséhez meglévő belépői szintű IT tudás vagy opcionálisan MTA IT Infrastructure vagy Developer minősítés szükséges, illetve 2 vizsgát kell sikeresen teljesíteni (70-697, 70-698).
 • MCSA Windows Server 2012
  Követelmény: a minősítés megszerzéséhez meglévő belépői szintű IT tudás vagy opcionálisan MTA IT Infostructure, MTA Database vagy MTA Developer minősítés szükséges, illetve 3 vizsgát kell sikeresen teljesíteni (70-410, 70-411, 70-412).
 • MCSA Windows Server 2016
  Követelmény: a minősítés megszerzéséhez meglévő belépői szintű IT tudás vagy opcionálisan MTA IT Infrastructure minősítés szükséges, illetve 3 vizsgát kell sikeresen teljesíteni (70-740, 70-741, 70-742).

Az MCSA minősítésekről részletes információt itt találsz.

Microsoft Certified Solutions Expert – MCSE

Az MCSE minősítés megszerzői bizonyítják jártasságukat adott összetett rendszerek, technológiák magas szintű használatában, alkalmazásában és menedzselésében, beleértve a felhő alapú infrastruktúrákat is. Az MCSE minősítések az MCSA minősítésekre épülnek.

Minden 2016. szeptember előtt kibocsátott MCSE minősítés megszűnik 2017. március 31-étől, de az „aktív/hamarosan visszavonásra kerül” státuszú MCSE minősítések az adott technológia megszűnéséig megjelennek az eredmények között az adott státusz feltüntetésével. A technológia megszűnésével ezek a minősítések a visszavont eredmények közé kerülnek.

MCSE minősítés az alábbi témákban érhető el jelenleg:
 • MCSE Business Applications
  Követelmény: a minősítés megszerzéséhez rendelkeznünk kell MCSA Microsoft Dynamics 365 vagy MCSA Microsoft Dynamics 365 for Operations minősítéssel. Ezt követően az alábbiak közül egy vizsga letétele szükséges: MB2-717, MB2-718, MB6-892 vagy MB6-893 kódú vizsgák.
 • MCSE Cloud Platform and Infrastructure
  Követelmény: a minősítés megszerzéséhez rendelkeznünk kell MCSA Windows Server 2012/2016, MCSA Cloud Platform vagy MCSA Linux on Azure minősítéssel. Ezt követően a 2017-es naptári évben az alábbiak közül legalább egy vizsga letétele szükséges: a 70-532, 70-533, 70-534, 70-473, 70-475, 70-744, 70-413, 70-414, 70-246, 70-247 kódú vizsgák.
 • MCSE Data Management and Analytics
  Követelmény: a minősítés megszerzéséhez rendelkeznünk kell MCSA SQL Server 2012/2014, MCSA SQL 2016 Database Administration, MCSA SQL 2016 Database Development, MCSA SQL 2016 BI Development vagy MCSA Machine Learning minősítéssel. Ezt követően az alábbiak közül legalább az egyik vizsga letétele szükséges: 70-473, 70-475, 70-464, 70-465, 70-466, 70-467, 70-762, 70-767, 70-768, 70-773, 70-774 vagy 70-775 kódú vizsgák.
 • MCSE Mobility
  Követelmény: a minősítés megszerzéséhez rendelkeznünk kell MCSA Windows 10 minősítéssel. Ezt követően a 70-695, 70-696 vagy 70-398 kódú vizsgák közül legalább az egyik letétele szükséges.
 • MCSE Productivity Solutions Expert
  Követelmény: a minősítés megszerzéséhez rendelkeznünk kell MCSA Office 365 vagy MCSA Windows Server 2012/2016 minősítéssel. Ezt követően a 70-345, 70-339, 70-333, 70-334, 70-331, 70-332, 70-341 vagy 70-342 kódú vizsgák közül legalább az egyik letétele szükséges.

Az MCSE minősítésekről részletes információt itt találsz.

Microsoft Certified Solutions Developer – MCSD

A fejlesztői cím a Windows és webes alkalmazásfejlesztés és szoftveréletciklus-menedzsment témákhoz kapcsolódik.

Minden 2016. szeptember előtt kibocsátott MCSD minősítés megszűnik 2017. március 31-étől, de az aktív/hamarosan visszavonásra kerül státuszú MCSD minősítések az adott technológia megszűnéséig megjelennek az eredmények között az adott státusz feltüntetésével. A technológia megszűnésével ezek a minősítések a visszavont eredmények közé kerülnek.

 • MCSD App Builder
  Követelmény: a minősítés megszerzéséhez rendelkeznünk kell MCSA Web Applications vagy MCSA Universal Windows Platform minősítéssel. Ezt követően az alábbiak közül egy vizsga letétele szükséges: 70-534, 70-355, 70-532, 70-487, 70-488, 70-489, 70-354, 70-496, 70-497 vagy a 70-498 kódú vizsgák.

Az MCSD minősítés további részletei ezen a linken találhatóak.

Microsoft Certified Professional – Azure vizsgacsomag

Szerezz Microsoft minősítést! Ha az új Azure karrierpálya képzései során megszerzett ismereteidet hivatalos vizsgán is szeretnéd bizonyítani, most nagyon kedvező vizsgacsomagot kínálunk Microsoft vizsgakuponnal, mintavizsga kérdésekkel és ingyenes ismétlési lehetőséggel együtt.

Az akció 2018. március 30-ig tart, és az alábbiakat tartalmazza:

 • Gyakorló feladatok: 30 napos online hozzáférés a gyakorló tesztekhez
 • Vizsga voucher: felhasználható bármelyik MCP vizsgára
 • Vizsga megismétlésének a lehetősége: a csomag* tartalmazza a vizsga egyszeri megismétlésének lehetőségét is

A csomag most több mint 50% kedvezménnyel, mindössze 64 900 Ft + ÁFA áron lehet a tiéd!

MCP kedvezményes csomag az alábbi Azure minősítések megszerzésére vonatkozik:

 • Exam 70-473: Designing and Implementing Cloud Data Platform Solutions
 • Exam 70-475: Designing and Implementing Big Data Analytics Solutions
 • Exam 70-487: Developing Microsoft Azure and Web Services
 • Exam 70-532: Developing Microsoft Azure Solutions
 • Exam 70-533: Implementing Microsoft Azure Infrastructure Solutions
 • Exam 70-534: Architecting Microsoft Azure Solutions

A vizsgák és gyakorló feladatsorok csak angol, francia, német, japán, portugál, orosz, kínai és spanyol nyelven érhetőek el. (A 70-487 vizsga kizárólag angol nyelven hozzáférhető.)

*Figyelem: a voucher, az ismétlési lehetőség és a gyakorló feladatsorhoz való hozzáférés a vásárlástól számított 3 hónapon belül használhatóak fel.

Az MCP minősítésekről részletes információt itt találsz.

A kedvezményes vizsgalehetőségről itt kaphatsz bővebb információkat: Kedvezményes vizsgacsomag részletei.

Microsoft tanfolyamok és vizsgák

Amennyiben Microsoft vizsgát szeretnél tenni, akkor érdemes arra figyelned, hogy egy adott vizsgához több tanfolyam elvégzése is hasznos lehet, ugyanakkor egy tanfolyam ismeretanyaga akár több vizsgánál is felhasználható.

A sikeres vizsgaeredményhez, a tanfolyamok elvégzése mellett fontos a megfelelő gyakorlat, és mindenképpen javasoljuk a külön, célirányos vizsgafelkészülést is.

Mivel a Microsoft tanfolyami és vizsgakínálata is elég nagy, ezért egy külön oldalon megtekintheted a legnépszerűbb vizsgákat és a hozzájuk kapcsolódó, jelenleg meghirdetett formában a Training360-nál elérhető képzéseket.

Amennyiben olyan képzés vagy vizsga érdekel, amit nem találsz meg oldalunkon, kérjük, keresd meg a téma oktatásszervezőjét vagy a vizsgaadminisztrátorunkat, akik segítenek megtalálni a szükséges információkat.

Microsoft vizsgafelkészülési lehetőségek

A hivatalos Microsoft minősítéseket a Microsoft által előírt vizsgák sikeres teljesítésével lehet megszerezni. A vizsgára való jelentkezéshez és a vizsgázáshoz a hivatalos tanfolyamok letétele nem szükséges, viszont a hivatalos Microsoft tanfolyamok, illetve a kifejezetten vizsgákhoz összeállított anyagok ismerete biztosítja a legjobb felkészültséget.

A Microsoft vizsgafelkészüléshez az alábbi módokat ajánljuk:

 • Hivatalos Microsoft tanfolyamok szinte minden Microsoft vizsgához

 • Online tanfolyamok és videós csomagok: online gyakorlat- és problémaorientált tudásépítés a legnépszerűbb, aktuális témákban. Tanulj kényelmesen, profi szakemberektől, nagyon kedvező áron, akár a saját tempódban. Visszanézhető adások, széles körű interaktív lehetőségek, otthon is elvégezhető gyakorlatok és letölthető tantermi környezetek. Az anyagok részben segítenek az ismeretek megszerzésében és a vizsgára való felkészülésben is.

 • Vizsgafelkészítő könyvek - például a Microsoft Press kifejezetten vizsgára felkészítő kiadványai, melyeket a legnagyobb online könyvesboltokban találhatsz meg.
 • Microsoft.com/Learning oldal, ahol a legrészletesebb leírást találhatod a vizsgákról, minősítésekről, az ezek által lefedett ismeretekről.

A Microsoft vizsgákat a Training360 Pearson VUE vizsgaközpontjában teheted le. A Microsoft vizsgák jellemzően 2-3 óra időtartamúak, a vizsgát legkésőbb a vizsgaközpont zárási időpontjáig be kell fejezni.

A vizsgák angol nyelven zajlanak, ezért az angol nyelv alapfokú ismerete szükséges. A Microsoft vizsgák általában teszt jellegűek, és 40-60 kérdést, illetve sok esetben szimulációs feladatokat is tartalmaznak, a témától függően. A Microsoft vizsgák alatt semmilyen jegyzet vagy segédeszköz nem használható.

A vizsga befejeztével (a legtöbb vizsga esetében) vizsgaadminisztrátorunk azonnal kiadja az aláírt, lepecsételt vizsgaeredményt. A vizsgaeredmény legkésőbb 5 munkanapon belül elérhető lesz az Microsoft Certified Professional (MCP) oldalon is.

A vizsgák és minősítések rendszerével, a lehetséges időpontokkal és árakkal kapcsolatban kérjük, keresd a témával foglalkozó termékmenedzserünket vagy vizsgaadminisztrátorunkat.

Amennyiben a vizsgád esetleg nem sikerül, ebben az esetben 24 óra múlva újra próbálkozhatsz. Amennyiben második alkalommal sem sikerülne vizsgád, a harmadik próbálkozás előtt 14 napot kell várnod (az MTA vizsgák esetében 7 napot).

Amennyiben bármilyen problémád merülne fel a vizsgáiddal vagy minősítéseiddel kapcsolatban, kérjük, jelezd azt vizsgaadminisztrátorunknak, aki segít megtalálni a szükséges információkat.

Ha szükséges, közvetlenül is el tudod érni a Microsoftot az emeamcp@msdirectservices.com e-mail címen. Ez utóbbi esetben kérjük, figyelj rá, hogy a levélben mindenképpen szerepeljen az MC azonosítód (Microsoft Certification ID).

Microsoft minősítések előnyei és karbantartása

Miután sikeresen letetted első Microsoft vizsgádat, a Microsoft e-mailben megkeres, általában a vizsgától számított 5-10 munkanapon belül. A hivatalos értesítésben az alábbi információkat kell megkapnod:

 • Microsoft Certification ID (MC ID)
 • Temporary access code - ideiglenes kód a belépéshez
 • MCP oldal linkje, ahol a későbbiekben elérheted vizsga- és minősítési információidat

Az e-mail beérkezésétől számított 90 napon belül jelentkezz be az MCP oldalra. Amennyiben már rendelkezel Microsoft Live ID-val, akkor ezzel lépj be, majd ezt követően tudod megadni az e-mailben kiküldött kódokat. Ha esetleg nincs még Live ID-d, akkor előbb ezt kell létrehoznod, és utána tudod azt a kapott kódokkal társítani.

Az MCP oldalon:

 • elérheted eredményeidet (transcript) és letöltheted okleveleidet, vagy ugyanitt rendelhetsz nyomtatott változatot belőlük (a szállítási és csomagolási díjat ki kell fizetned)
 • felviheted adataidat és karbantarthatod profilodat (ennek frissítése ajánlott)
 • hozzáférsz az MCP akciókhoz és a legfrissebb hírekhez
 • elkészítheted a saját minősítéseidet megjelenítő Microsoft logót, amit természetesen ingyen használhatsz is
 • hozzáférhetsz az MCP Flash hírlevelekhez

Az elérhető vizsgák és a megszerezhető minősítések listái időről időre frissítésre kerülnek. 2017. március 31. óta új minősítési rendszer lépett életbe, melynek révén a MCSE és MCSD minősítések 2-3 évente történő frissítésére nincs szükség, de lehetőség van évente letenni egy listából választott vizsgát, hogy tudásunk elmélyítését és naprakész voltát bizonyíthassuk. Az így megszerzett minősítés megjelenik a vizsgázó eredményei között is.

Az új vizsgákról és a régebbiek visszavonásáról a Microsoft weboldalon (Visszavont vizsgák), az MCP hírlevelekből tájékozódhatsz, illetve azokról a Microsoft minősítéssel rendelkezők e-mailben is értesülhetnek.

A vizsga megszűnése után azt letenni már nem lehet, azonban a már letett vizsgák az MCP oldalán továbbra is megjelennek. Amennyiben olyan technológiával dolgozol, amelynél egy vagy több újabb verzió is létezik, érdemes utánanézned a releváns vizsgák státuszának (aktív/hamarosan visszavonásra kerül/visszavont).

Adatvédelmi szabályzat
Tanfolyami feltételek
Bankkártyás fizetés
Akciók
SA VOUCHER
Finanszírozás
Kapcsolat
Magunkról
E-learning
South Buda Business Park South Buda Business Park A
1117 Budapest, Budafoki út 56. 3. emelet
(+36-1) 880-0040, info@training360.com
Google Térkép...
Facebook...
Tájékoztatjuk, hogy weboldalunk szöveges fájlokat, ún. „adatmorzsákat“ (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. További információ...