Adaptív tréningek IT tanfolyamok
IT vezetői tanfolyamok
Training360 Informatikai Fejlesztői
Karrier Start Program
Office képzési megoldások
 
Vizsgák
Skip Navigation LinksFőoldal CompTIA vizsgák. A+, Server+, Network+, Linux+, Security+

CompTIA vizsgainformációk

Általános információk

A CompTIA cég számos nélkülözhetetlen IT alaptémával foglalkozó, platformfüggetlen képzést és kapcsolódó minősítést kínál. A képzések és vizsgák célja, hogy a leendő szakemberek, rendszergazdák magas szintű, általános IT technológiai, hálózatos, biztonsági és hardveres ismeretekkel rendelkezzenek és hatékonyan tudjanak további speciális területekre továbblépni (pl. Microsoft rendszermérnök, rendszeradminisztrátor képzések, Cisco CCNP tanfolyamok, Linux üzemeltetés, stb.).

Az egyes témakörökben a résztvevők tudásukról a CompTIA nemzetközi szintű minősítő vizsgáin tehetnek tanúbizonyságot, és ezáltal a világon mindenhol elfogadott IT-s alapbizonyítványt szerezhetnek. A képzések és vizsgák megléte sok más nemzetközi minősítés megszerzéséhez szükséges vagy felhasználható (pl. Microsoft, HP). Számos gyártó, kommunikációs és IT cég követelményként is előírja ezen IT alapminősítések legalább egyikének meglétét.

Vizsgák és minősítések

Az alábbiakban a CompTIA legnépszerűbb minősítéseit ismertetjük. A további minősítésekről, vizsgákról részletes információkat a CompTIA weboldalán találhatsz, a Certifications rész alatt.

CompTIA A+

A CompTIA alapminősítése, mely az általános IT, számítógépes hardveres és technológiai, számítógép üzemeltetési ismereteket hivatott igazolni. Jelenleg három fajtája létezik, attól függően, milyen területre szeretnénk specializálódni (IT Technician, Remote Support Technician, Depot Technician).

A cím megszerzése: a cím megszerzéséhez egy darab alapvizsgát (220-801 kódú CompTIA A+ Essentials) és ezt követően a specializációnak megfelelő egy további vizsgát (220-802) szükséges letenni.

További részletes információk a vizsgáról és minősítésről...

CompTIA Network+

A CompTIA általános hálózati és hálózat technológiai ismereteket mérő minősítése. Mindenkinek ajánlott, aki később valamilyen IT munkakörben, rendszergazdaként, üzemeltetőként, tanácsadóként, helpdesk-esként fog tevékenykedni, vagy ilyen irányban szeretne továbbtanulni, specializálódni (pl. Microsoft rendszermérnök, Cisco mérnök, Linux mérnök, HP üzemeltető stb.) és tudásáról nemzetközi minősítést szeretne.

A cím egyes gyártók címeihez (pl. Microsoft) is felhasználható, mint választható vizsga. A cím egyben javasolt előfeltétele a Server+ vagy Security+ tanulmányoknak illetve vizsgáknak.

A cím megszerzése: a cím megszerzéséhez egy darab, (N10-006 kódú CompTIA Network+) vizsgát szükséges letenni.

További részletes információk a vizsgáról és minősítésről...

CompTIA Server+

A CompTIA szerver üzemeltetési és technológiai ismereteket mérő minősítése. Mindenkinek ajánlott, aki később valamilyen IT munkakörben, rendszergazdaként, üzemeltetőként, helpdesk-esként fog tevékenykedni, vagy már ilyenben dolgozik, és feladata lesz közép- és nagyvállalati szintű szerverek, szerverfarmok, infrastruktúrák üzemeltetése, karbantartása, menedzselése.

A cím egyes gyártók címeihez (pl. Hewlett Packard) is felhasználható, mint választható vizsga. A cím egyben javasolt előfeltétele a Microsoft, Linux, stb. rendszermérnöki címeknek illetve tanulmányoknak is.

A cím megszerzése: a cím megszerzéséhez egy darab, (SK0-004 kódú CompTIA Server+) vizsgát szükséges letenni.

További részletes információk a vizsgáról és minősítésről...

CompTIA Security+

A CompTIA hálózati és IT biztonsági technológiai ismereteket mérő minősítése. Mindenkinek ajánlott, aki később valamilyen IT munkakörben, rendszergazdaként, üzemeltetőként, helpdesk-esként fog tevékenykedni, vagy már ilyenben dolgozik.

A cím egyes gyártók címeihez (pl. Microsoft) is felhasználható, mint választható vizsga. Az ismeretek és a minősítés ideális pl. leendő Microsoft. Linux rendszergazdák vagy pl. Cisco szakemberek számára is.

A cím megszerzése: a cím megszerzéséhez egy darab, (SY0-401 kódú CompTIA Server+) vizsgát szükséges letenni.

További részletes információk a vizsgáról és minősítésről...

CompTIA Linux+ Powered by LPI

A CompTIA a Linux Institiute Professional-el (LPI) közösen összeállított, 6-12 hónap gyakorlati idővel rendelkező Linux rendszeradminisztrátoroknak szóló minősítése. A cím megszerzését mindenkinek ajánljuk, akik Linux rendszereket üzemeltet, menedzsel, karbantart és egy disztribútortól független oklevelet szeretne szerezni tudásáról.

A cím megszerzése: a cím megszerzéséhez két darab, (LX0-101 és LX0-102 kódú) vizsgát szükséges letenni.

További részletes információk a vizsgáról és minősítésről...

Tanfolyamok és vizsgák

A Training360 által kínált tanfolyamok az egyik leghatékonyabb módját jelentik az ismeretszerzésnek és egyben a vizsgára való felkészülésnek. Az alábbiakban ismertetjük az oktatóközpontunkban elérhető hivatalos tanfolyamainkat, melyek segítenek a felkészülésben is és felhasználhatók a hivatalos vizsgákhoz is.

CompTIA Network+

Javasolt tanfolyamok: CompTIA Network+

CompTIA Server+

Javasolt tanfolyamok: CompTIA Network+, CompTIA Server+

CompTIA Security+

Javasolt tanfolyamok: CompTIA Network+, CompTIA Security+

CompTIA Linux+

Javasolt tanfolyamok: külön CompTIA Linux+ tanfolyamot nem kínálunk, de az ismeretek megszerzésére Linux rendszeradminisztrátor sorozatunk elvégzését vagy annak egyes tanfolyamait tanfolyamaink ajánljuk.

Mit kell tudni a vizsgákról?

Az egyes minősítésekhez a CompTIA által előírt vizsgákat kell sikeresen teljesíteni. A vizsgák számítógép előtt zajlanak, feleletválasztós kérdések, tesztek formájában.

A vizsgák angol nyelven zajlanak, ezért az angol nyelv olvasás-szintű (legalább alapfokú) ismerete elengedhetetlen. A CompTIA vizsgák zárt könyvesek, vagyis semmiféle elektronikus vagy papíralapú segédanyagot (beleértve a szótárakat is!), eszközt nem lehet használni. Kivételt képezhetnek a nem-programozható számológépek, valamint a vizsgaközpont által biztosított írótáblák.

A teszteredményt (%-ban is) szinte minden éles tesztnél azonnal megtudjuk. Egyes teszteknél információt kapunk arról is, mely témakörben hány százalékot értünk el.

A vizsgák előtt (ha még nem vizsgáztunk) ki lehet próbálni a vizsgakörnyezetet, illetve vizsgaadminisztrátoraink is készséggel segítenek ennek ismertetésében.

A vizsgákkal és minősítésekkel kapcsolatosan további információ, a CompTIA honlapján, az oldalon található (Certifications, az adott minősítés alatt), ahol a vizsgák részletes leírása, próbatesztek, valamint a CompTIA által ajánlott további felkészülési lehetőségek is megtalálhatók.

Hol tehetők le a vizsgák?

A vizsgákat a hivatalos Pearson VUE vizsgaközpontunkban tehetik majd le az érdeklődők, az ott megadott ügyrend szerint.

Felkészülés a vizsgákra

A hivatalos CompTIA vizsgákra való felkészüléshez az alábbi forrásokat ajánljuk:

Tanfolyamok: a CompTIA és egyéb a témákhoz kapcsolódó tanfolyamaink segítenek a vizsgákra való felkészülésben is. További információk.

CompTIA szakkönyvek: a CompTIA területen is több vaskos, angol nyelvű szakirodalom jelent meg, melyek egyrészt ismeretszerzésre, másrészt vizsgafelkészülésre (Exam Cram) is alkalmasak. További információkért kérjük keresd termékmenedzserünket vagy látogasd meg a CompTIA online boltját.

Webes források: a vizsgákon feltett kérdésekhez és szimulációs feladatokhoz hasonló kérdésekből álló próbavizsgák szerezhetők be, tölthetek le, vagy vásárolhatóak meg. Érdemes a vizsgák kódszáma alapján alaposan körbenézni a neten. Hivatalos mintavizsga szolgáltatók:

http://www.measureup.com
http://www.certmaster.com

Ugyanitt részletes anyagokat kaphatnak az érdeklődők arról is, hogy egy-egy vizsga pontosan milyen területeket fed le. További vizsgaletöltő helyeket is érdemes felkutatni az interneten a vizsgakódok alapján.

A tanfolyamok és egyéni felkészülés mellett minden vizsga előtt fontos, hogy megfelelő (6-12 hónapos) szakmai gyakorlati idővel is rendelkezzünk, mert a vizsgák sok gyakorlati ismeretre, tapasztalatra is építenek.

A CompTIA oldalán megtalálható illetve regisztrációt követően lekérhető az összes vizsga és tanfolyam részletes leírása (Services/Certifications).

A minősítések karbantartása

A vizsga letételét követően a CompTIA e-mailben tájékoztatja a további tudnivalókról. A minősítéssel járó oklevelet és egyéb dokumentációkat (Welcome Kit) a vizsga letételétől számított 6 héten belül küldik meg a regisztrációkor megadott postai címére.

Amennyiben bármilyen vizsgával vagy minősítéssel kapcsolatos problémád lenne, kérjük keresd fel közvetlenül a CompTIA ügyféloldalát. Kérjük, hogy ebben add meg CompTIA azonosítódat, vagy ha azzal még nem rendelkezel, VUE vizsgaazonosítódat (a vizsgaeredményen megtalálható) is.

A korábbi verzióhoz kapcsolódó vizsgák és minősítések egy idő után (jellemzően az új technológia megjelenését követő 1 éven belül, vagyis jellemzően 3-4 évente) megszűnnek. Ebben az esetben az adott minősítést új vizsga letételével frissíteni kell, egyébként az érvényét veszíti. Az új címek és vizsgák megjelenéséről valamint a frissítési lehetőségekről a CompTIA e-mailben tájékoztatja a minősített szakembereket.

További kérdések esetén, ajánljuk a CompTIA hivatalos weboldalát.

Adatvédelmi szabályzat
Tanfolyami feltételek
Bankkártyás fizetés
Akciók
SA VOUCHER
Finanszírozás
Kapcsolat
Magunkról
E-learning
South Buda Business Park South Buda Business Park A
1117 Budapest, Budafoki út 56. 3. emelet
(+36-1) 880-0040, info@training360.com
Google Térkép...
Facebook...
Tájékoztatjuk, hogy weboldalunk szöveges fájlokat, ún. „adatmorzsákat“ (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. További információ...